Tohle místo je ikonou milovníků kávy a vůbec všech chuťových požitků. Vaří tu regionálně a sezóně, disponují krásným prostorem a prodávají místní speciality ve skle. Zavítáte-li někdy na jih Moravy, musíte tam zajít.
|
||||
Tohle místo je ikonou milovníků kávy a vůbec všech chuťových požitků. Vaří tu regionálně a sezóně, disponují krásným prostorem a prodávají místní speciality ve skle. Zavítáte-li někdy na jih Moravy, musíte tam zajít. Výstup na Kleť nemohl dopadnout jinak. Když jsem tam poprvé vešla a po objednávce cappuccina uslyšela zvuk mlýnku na kávu, bylo rozhodnuto. Sem se musíme vrátit. A během jednoho týdne jsem tam táhla rodinu ještě dvakrát. Ve středu jsem si udělala výlet do Paláce šlechtičen. Svoje pojetí regionální kuchyně tam představoval šéfkuchař z La Bouchée Michal Hájek. Stálo za to být u toho. V Brně se teď ochutnávají lahůdky z moravských farem, pivovarů a vinařství. Na Jídlo z blízka jsem se zašla o víkendu podívat do restaurace Boulevard. A byla u toho i Sněhurka. Do Znojma jsem se minulý rok dostala hned několikrát a výsledek? Chce se mi říct, že jestli bych se někam někdy chtěla stěhovat, tak to bude kromě Vídně právě jihomoravské Znojmo. Když jsem minulý pátek mířila do Prahy, vyhlídla jsem si k obědu nedávno otevřený podnik Starsano. Kde jsem hledala inspiraci a proč padla volba zrovna na něj… Chipotle je název pro uzenou papričku jalapeno. Za „svou“ ji přijal jeden americký řetězec specializující se na rychlé mexické jídlo. Byla by to nuda, kdyby filozofií Chipotle nebyl trvale udržitelný rozvoj a podpora lokální produkce. Na starém kontinentu se rozkoukávají. Zatím. Dnes na brno.idnes.cz vyšla moje poslední recenze – s týdenním zpožděním oproti tištěné verzi. Po restauracích jsem v zájmu MF Dnes chodila bezmála jeden celý rok. Opírajíc se o kolo stojíme v malebném srdci Vysočiny, na úpatí skalního útvaru Tisůvka, v maličkaté obci Cikháj. Když šlápneme do pedálů, dojedeme v mžiku na osm kilometrů vzdálených Devět skal. A když se na chvíli zastavíme, ochutnáme to nejlepší z kuchyně restaurace Tisůvka. Kterou možnost si vybereme? Původní koncept restaurace Noem Arch má na svědomí Roman Hadrbolec. Kuchař, který vařil na věhlasné lodi a několika světovým celebritám, poté se vrátil zpět do vlasti a mimo jiné vydal kuchařku. Romanova Noem Arch gastronomie slibovala vyváženost a rozmanitost chutí s použitím čerstvých surovin. A jak je to ve skutečnosti? |
||||
© 2024 Věra Strnadová Chcete-li převzít či šířit dále obsah tohoto webu pro výdělečné účely, napište mi a vyžádejte si prosím předem můj souhlas. Všechna doporučení v článcích uvedená vychází z mých osobních zkušeností a z použité literatury. Nejedná se o léčebné metody ani návody, jak se vypořádat s případnou nemocí. Aplikace uvedených rad záleží čistě na vašem osobním zvážení. Jakýkoliv projev nemoci či potíže, stejně jako kombinaci užívaných léků, bylinek a jídla doporučuji konzultovat s ošetřujícím lékařem. Powered by WordPress & Atahualpa |
Právě probíráme