Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Mibuna a mizuna v salátové akci

Listový salát s mibunou a mizunou, bagetkou a sýrem camembert

Hned v pondělí večer poté, co jsem se o svoji radost z obsahu biobedýnky podělila, putovala listová část zásilky do salátu. Baby leaf mix doplnila mibuna s mizunou a na stole se netrpělivě tetelila sklenička Veltlínského zeleného.

celý článek…

S chřestem o závod

Chřestový slaný koláč

Než si stihnete dát chřestovou polévku nebo tyhle mističky, chřest s holandskou omáčkou, jeho zapečenou variantu a slaný chřestový koláč, bude konec. Chřestové sezóny samozřejmě. Chřest vám poleze i ušima a možná lehce vyděsí vaše čichové vjemy v oné místnosti. Nemějte obavu, všechno je v pořádku!

celý článek…

Od Nigelly k Einsteinovi aneb lívance za pět minut

Knihy Nigella Express a What Einstein Told His Cook

Ještě, než na zahrádkách dozraje první letošní ovoce, máte čas trénovat. Co? No přece ty nejlepší lívance na světě. Lívance podle Nigelly Lawson se spoustou ovoce a báječným sirupem zmizí dřív, než je stihnete vkusně naservírovat na stůl. Sníte je hned a dokonce i bez ovoce. Jen tak. A když si k jídlu na chvíli sednete, možná se dočtete, proč je k sakru v jednom receptu nutný prášek do pečiva i soda bikarbona.

celý článek…

Velikonoce na oleji, olivovém! část 2.

Jehněčí Giouvetsi

Pokračujeme ve velikonočním rejdění a vrháme se do víru olivového oleje. Venku vážně začalo jaro a já právě z trouby vytáhla passatou provoněné jehněčí. Dáte si?

celý článek…

Velikonoce na oleji, olivovém! část 1.

Velikonoční beránek s olivovým olejem
Velikonoční přípravu jsem tentokrát vzala od podlahy, přesněji řečeno od sporáku. Beránková forma se ke slovu a do trouby dostala už v půli března. Jehněčí pohladilo naše chuťové buňky ještě dříve. Ptáte se proč ten shon? Za to všechno může rozhlas.

celý článek…

Buchta pro Krtečka

Tmavá buchta pro Krtečka

Každé úterní dopoledne v brněnské čtvrti Žebětín tvoří nadšené maminky program pro děti. A na programu je i svačinka. Jednu takovou jsem pekla i já.

celý článek…

Sumeček pro každý domeček

Pangasius s hořčicí a kopremRyba proplouvá jídelníčkem českého Středoevropana spíše zřídka. O sladkovodní kousky přitom nouzi nemáme. Obligátní kapr či pstruh, dravá štika, tučný tolstolobik, lahodný candát a další jsou právem chloubou české rybí kuchyně. Já pro tentokrát zalovila ve vodách vzdálenějších, oprášila svůj oblíbený sumečkový recept a rodině o víkendu připravila pangasia.

celý článek…