Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Cukroví s levandulí

Levandulové linecké v misce

Ty jsi má.. levandulová.. nádherně celá levandulová.. famózně levandulová… sotva si fialový song dozpíváte, z trouby vytahujete.. sušenky.. linecké nebo keksíky, jak je komu libo. Pět minut v troubě a cítíte tu vůni?

celý článek…

Dortovaná

Tuhle hru hraju ráda po celý rok, ale hlavní proud u nás vypuká po prázdninách. Důvodů je hned několik, zajímavější je ale výsledek. Ten letošní stál za to. Moje dortové skóre vynesla do nebesky čokoládových výšin řepná novinka. A taky se vrátím k ořechové variantě pro našeho pradědu.

celý článek…

Červená čočka a dezert pro prcky

Nevím, proč jsem si tady tento recept už dávno nepoznamenala. Asi mě mezitím zaměstnalo vytírání, houpání, koupání, mazání, zpívání, chování a nějaké další činnosti kolem dítěte. Znáte to. Nebo ne?

celý článek…

Celerová polévka a sýrové muffiny

Priority. Žiju a kličkuju mezi nimi stejně jako kolegyně, soused a kámoška. Nevyhnou se ani kuchyni. Tam je teď pro mě prioritou celer (mimo jiné). Zvolnila jsem pracovní tempo a krom polívky k obědu uplácala ještě slané muffiny.

celý článek…

Pomazánka z dýně a pečení na jeřabinách

Dýně, hrušky, jeřabiny - kompozice

V zářijovém článku pro TopLife (strana 36, prosím) jsem odkázala na svůj blog pro recept na dýňovou pomazánku a taky psala o útlejší variantě dýňového pyré pro prcky. Co jsem slíbila, plním, takže smršť dýňových receptů, včetně jedné asijské sladkosti je tady. A nezapomenu ani na maso pečené na cibuli a jeřabinách.

celý článek…

Borůvkový koláč na žlutém polštáři

Borůvkový koláč s vanilkovou omáčkou

Poslední měsíce na sobě pozoruji, že psaní do tisku generuje závislost podobnou té internetové a taky podporuje fakt, že svůj blog zanedbávám. Za celé jaro jsem se tady vymáčkla jen dvakrát a léto zatím úspěšně ignoruji. V kuchyni mi přitom už dávno propukla ovocná mánie. Je na čase se o jeden borůvkový skvost s vámi podělit.

celý článek…

Rohlíčky s duší tuřínu

Za tento nápad vděčím Michalu Göthovi. V březnové škole vaření jsme si k polévce uváleli křehké rohlíčky se špenátem. Podle mě není pro listy mladého tuřínku elegantnějšího využití. Zabalila jsem je do těsta už loni na jaře a obdobného kabátku se jim dostalo i letos.

celý článek…

Moje nejmilejší variace na cheesecake

Celý duben jsem sem si ani neškrtla. Nenapsala žádnou recenzi, nedoplnila blog a nestihla Rudyho Linku. Ale aspoň jsem si zachřestila na farmě, okopala pradědovy jahody mezi vínem, opekla povinný čarodějný špekáček a ukojila neudržitelnou potřebu po hebkých citrusech.

celý článek…

Škola vaření U Kastelána - příprava na Velikonoce

Škola vaření U Kastelána

Letošní kalendář ruku v ruce s počasím hlásí definitivní jaro. Zasejte řeřichu, natrhejte kopřivy, nakupte jehněčí a vejce (k barvení se tady dostaneme co nevidět) a dejte se do pilování velikonoční hostiny. Třeba pod vedením Michala Götha z brněnské restaurace U Kastelána. Máte na to týden!

celý článek…

Masopust zamilovaných

Koblihy pečené

Čtrnáctou únorovou neděli jsme se obratně naučili zasvětit láskyplným citům. Ta letošní však není jen tak ledajaká, jenom zamilovaná. Právě 14. února 2010 začíná čínský rok Tygra, prý bude plný dynamiky, zvratů a emocí. Co víc, ve stejný den končí u nás v České republice jedno bujaré období, období masopustu.

celý článek…