Téma, které jsem na podzim tak úplně nechtěla. Bylo dané, takže co s tím? Přibrala jsem bylinky a koření.
Téma Plni energie ve čtvrtek 8. října skutečně plnilo účel. Sympatická Petra Janů energii nepostrádala a na závěr si dala švestkové smoothie, na které se ve vysílání vlastně vůbec nedostalo.
Na tohle dobroranní vysílání jsem se příliš nechystala. Nakoupila jsem hromadu ovoce a zeleniny, na netu prošla nějakou inspiraci, nabalila bylinky a koření a nechala se vést. Ono božské vedení je fascinující. Tentokrát se rozvinulo do večerního tance kolem trouby, ve které jsem upekla placičky ze zbytku po odšťavnění ovoce a zeleniny.
S tímto překvápkem jsem ráno přijela do studia lehce později, abych pak naživo předvedla šťávovou a smoothie improvizaci, jakou jsem si ve studiu ještě nezkusila. Nic nebylo plánované a přitom vše bylo naprosto v pořádku.První vstup
Šťáva z mrkve, zázvoru a limetky. Proč smoothie a šťávy raději nechat na jaro a léto. A když tedy na podzim, pak s kořením.Druhý vstup
Šťáva z červené řepy s jablkem, troškou zázvoru, solí a hruškou.
Rozdíl mezi šťávou a smoothie. Jak se ovocem nepředávkovat. Smoothie z avokáda a banánu se skořicí, čerstvou bazalkou a jablečným moštem.
Třetí vstup
Osmého října má svátek Věra, no vida Ondřej mi rád líbá ruku 😉
Zamyšlení nad konopným proteinem. Je nutné vždy kombinovat ovoce a zeleninu? Na švestkové smoothie s jablkem, salátem a skořicí nedošlo. Vypila jej pak Petra Janů.Čtvrtý vstup
Jak dlouho vydrží smoothie či šťáva čerstvá. Chia semínka v mé snídani. Pohled do studia.Pátý vstup
Co s odpadem po odšťavnění? Placičky. Veselo ve studiu i při loučení.
Placičky ze zbytku po odšťavnění zeleniny (s troškou ovoce)
Lžíci namletých lněných semínek zalijte vodou tak, aby byla směs pod hladinou a nechejte chvíli nasáknout. 1 hrnek zbytku po odšťavnění (máte-li mix ovoce a zeleniny, počítejte s nasládlou chutí) smíchejte s nasáknutými lněnými semínky. Přidejte 3/4 hrnku mouky (špaldová, žitná, pohanková), stroužek česneku, najemno nasekanou červenou cibuli, lžíci tamari nebo shoyu, sůl a lžíci sezamových semínek. Přidejte nasekanou petrželku a citrónovou šťávu. Tvořte placičky, které pečte na plechu na pečícím papíře v troubě na 160 st. Celsia asi 25 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Detox recepty v Dobrém ránu | Domácí kokosové mléko | Dovolenkové vaření v Dobrém ránu |
---|
Právě probíráme