Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Dovolenkové vaření v Dobrém ránu

veruska-1Tentokrát jsem v Dobrém ránu vařila tak, jak budu vařit na své přímořské dovolené. Já však nikoliv v apartmánu, nýbrž rovnou v kuchyňce na čtyřech kolech.

Moje dovolenkování rozebírat netřeba. Jen tím chci říct, že všechny následující recepty jsou fajn i do úsporných karavanových či kempingových poměrů a přitom neztrácí nic na chuťové i výživné kráse. A tohle mě na tomto vaření fakt baví.

První vstup

Věruška a moderátoři v Dobrém ránu 17.7.2015Rybičkovo-avokádová pomazánka v Dobrém ránu 16.7.2015Nejdříve jsem zveřejnila můj věhlasný trik na maskování avokáda rybičkami. Sardinkovo-avokádová pomazánka chutná všem, zejména pak dětem.

Druhý vstup

Pesto v Dobrém ránu 16.7.2015Ve druhém vstupu došlo znovu (jako už v díle Věruška a pampelišky v Dobrém ránu) na pesto. Tentokrát bylo bazalkové se sušenými rajčaty a restovanými slunečnicovými semínky. Nebe samo a úžasně praktická věc. Pesto umíchejte dopředu, zalijte patřičně olejem a klidně bez chlazení transportujte na místo určení, kde jej ve správnou chvíli smíchejte s čerstvě uvařenou těstovinou. Já klidně i s rýží.

Třetí vstup

Věruška v Dobrém ránu 16.7.2015
Minestrone  v Dobrém ránu 17.7.2015Při třetím vstupu ještě nebyla dovařená minestrone, tak jsme si o ní aspoň pověděli. Její kouzlo spatřuji v téměř nekonečné řadě zeleniny, kterou lze do minestrone dát, ale asi nejvíc mě na této polívce baví závěrečné dochucení parmezánem a pestem.

Čtvrtý vstup

Salát z nových brambor a sardinek - Dobré ráno 16.7.2015jsem chtěla věnovat salátu z nových brambor, pinií a sardinek. Místo sardinek si tam klidně dejte opečenou a na kousky rozebranou čerstvou rybu, jen pozor na kostičky, máte-li potřebu se rybo-místně realizovat. Tenhle salát je teď mým letním miláčkem.

Pátý vstup

Věruška, moderátoři a Markéta Mayerová - Dobré ráno 16.7.2015
Panna cotta - Dobré ráno 16.7.2015Na sladký konec – bez něj by to nebylo ono – jsem si nechala panna cottu, která mi v den D ne úplně patřičně ztuhla. Takže jsem ji raději servírovala přímo v hrnečcích a pak ji zkusila vyklopit po vysílání mimo záběr – a ona překvapivě a roztřepaně držela. Přesný recept na úspěšnou panna cottu najdete v článku tady.
Ve studiu se mnou byla hostem bezva komunikativní Markéta Mayerová a fajn parta hudebníků Praque Cello Quartet. Energie zase proudila oběma směry a s takovou pohodou jsou dvě a půl hodiny raz dva pryč. Kdo asi přijde příště? A kdy asi přijdu zase já?

Mohlo by vás zajímat:
Detox s Věruškou v Dobrém ránu 16.6.2015Detox recepty v Dobrém ránu Domácí kokosové mlékoDomácí kokosové mléko Pečené papriky naložené v olejiPečené papriky ve skle

Komentář

  

  

  

Můžete použít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>