Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Šafrán v Dobrém ránu

Šafránové recepty v Dobrém ránu 23.3.2016

O šafránu. I když všechny ty recepty lze dělat i bez něj. Já se však přimlouvám, někdy si to se šafránem zkuste. Budete mile překvapeni.

První vstup

Šafrán jsou blizny TÉ rostlinky… vzpomenout si je někdy problém, crocus je to :-)  Prskající mikrofon, nedokončená myšlenka. Šafrán NENÍ jen barvivo, i když barví tedy nádherně. Dle ájurvédy je hořký, sladký a pálivý a má ochlazující účinek na tělo. Nestíháme hned v začátku. Prostě úplněk.

Věruška v Dobrém ránu 23.3.2016Šafránová voda, Dobré ráno 23.3.2016

Druhý vstup

Jak zpracovat vejce natvrdo. Huspenina, přiberte bylinky! Najeďte na stopáž 0:55, tam je recept. Kolik blizen šafránu stačí? Jako náhrada na ukázku měsíček.

Šafrán, Dobré ráno 23.3.2016Huspenina se šafránem, Dobré ránu 23.3.2016

Třetí vstup

Chowder s treskou a šafránem. Inpirace od Nigella Slatera. Slovní rozbor. 1:05 recept. Servírujeme. Je tam i kurkuma. Mám ji prostě ráda.

 chowder

Čtvrtý vstup

Zaostřeno na Rosničku Zuzku Barilovou a její pečení. Máslo za banány, cukr nebrat a kypřící prášek taky ne :-) Zuzka je svá a zábavná! Koukněte, jak zdobí šafránové cupcakes.

Zuzka Barilová zdobí cupcakes, Dobré ráno 23.3.2016

Poslední vstup

Zlatý hřeb, cupcakes, šafránový krém a konopný čepeček. Tyhle cupcakes jsou vláčné a bezlepkové. Dneska, zítra, pořád, dokud je nesníte 😉 Recept i mým komentářem tady.

Šafránové cupcakes, Dobré ráno 23.3.2016

Mohlo by vás zajímat:
Černý kořen - řezČerný kořen, pomazánka a polévka Moderátoři přejí k svátku - Dobré ráno 8. října 2015Smoothies v Dobrém ránu Věruška v Sama doma 26.2.2016 - tyčinkyProteinové tyčinky v Sama doma

Komentář

  

  

  

Můžete použít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>