Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Vaření s omezením v Dobrém ránu

Věruška v Dobrém ránu 4.11.2016

Jak a co jsem vymyslela pro vaření s omezením, tedy česká klasika bez lepku, bez laktózy, pečení bez vajec a s nízkým glykemickým indexem. To vše v Dobrém ránu 4. listopadu.

První vstup

Pudink z kukuřičného škrobu s kurkumou a vanilkou a pudink z tapioky s čokoládou – obojí do kokosového mléka.

Vaření s omezením v Dobrém ránu 4.11.2016 - Honza Brožek degustuje pudink.

Honza Brožek degustuje pudink.

Věruška v Dobrém ránu 4.11.2016

Druhý vstup

Těsto na knedlíky. Jak vypadá hrachová mouka. Co na žabičkové knedlíky říkají děti. Technika vaření hrnečkových knedlíků.

Věruška v Dobrém ránu 4.11.2016

Třetí vstup

Omáčka na způsob svíčkové – kořenová zelenina plus pór a fenykl. Podusit, rozmixovat, případně zjemnit mandlovým mlékem.

Věruška v Dobrém ránu 4.11.2016Věruška v Dobrém ránu 4.11.2016

Čtvrtý vstup

Sláva, knedlíky jsou hotové. Vyklopíme z hrnečku a krájíme.

Věruška v Dobrém ránu 4.11.2016Věruška v Dobrém ránu 4.11.2016

Pátý vstup

Rekapitulace, vegan buchta – variace na hraběnčiny řezy. Vegan a třeba i pro cukrovkáře.

Věruška v Dobrém ránu 4.11.2016
Závěr

Rozlučkááá a pak snídaněěě!

Mohlo by vás zajímat:

Černý kořen - řezČerný kořen, pomazánka a polévka Moderátoři přejí k svátku - Dobré ráno 8. října 2015Smoothies v Dobrém ránu Věruška v Sama doma 26.2.2016 - tyčinkyProteinové tyčinky v Sama doma

5 komentářů k Vaření s omezením v Dobrém ránu

  • Skvely clanok, opat, ako vzdy. :))

  • avatar Ivana

    Moc děkuji,mám celiakii,tak se u vás inspiruji poměrně často:-). Zatím jsem knedlíky nezkusila,ale jsem zvědavá,tak při nejbližší příležitosti se na ně vrhnu.

  • Našla jsem ještě poznámky k receptu přímo pro Dobré ráno a v gramech! Takže na dva knedlíky: 130 g mouky, 250 ml mandlového mléka, 2 plátky bezlepkového chleba, 1 vejce, sůl a nasekané bylinky.

  • Zdravím Ivanko, odměřuji na hrnky :-) Asi takto: hrnek mouky (použila jsem hrachovou půl napůl s pohankovou), jeden a půl až dva hrnky nakrájeného bezlepkového chleba, hrnek rostlinného mléka (nebo kravského), 2 vejce – žloutek do těsta, sníh z bílku nakonec, sůl a bylinky.

  • avatar Ivana

    Dobrý večer Věruško,mohla bych vás poprosit o přesný recept na knedlíky? Kolik mouky,vajíček atd. V reportáži to nebylo,pokud jsem dobře sledovala. Netroufám si to zkoušet odhadem. Díky moc,Ivana

Komentář

  

  

  

Můžete použít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>