Takto bude vypadat první dekáda nastávajícího roku. Spirálovitě lehká a zemitě pečená zároveň, svěžě růžovočervená a decentně kořeněná. Dokonalá fúze napříč kontinenty.
Fotka vznikla za počínajícího deště na konci jednoho prosincového víkendu na Vysočině. Tohle jídlo je pro mě hodně hluboce osobní. A jiskřivé, a svěží, a výživné, a plynoucí, a celkově velmi specifické.
Jestli se vás moje vábení dotkne, pak doporučuji.. vystajlujte si k tomu vaření i atmosféru.
Svíčky, hudba, přátelé a neexistující čas. Pak se dá dle tohoto receptu klidně i snídat 😉
A když tuto dobrotu posnídáte někdy kolem jedenácté, možná vás to dostane mimo proud, jen tak do plynutí, kde pravidla udáváte jen vy sami, tady a teď. A to vám přeji, aby se vám povedlo, aspoň na chvíli. Během dvatisícesedmnáctky na to bude prostor, jen se jej chopit, a pochopit
Tak šťastné a radostné.. Vánoce, Nový rok, nový rok a… především dnešek!
Quinoa s pečenou dýní a granátovým jablkem
Uvařte quinou zvlášť v rendlíku – cca 40 g na porci.
Na plech rozprostřete oloupanou a na plátky nakrájenou máslovou dýni, kterou rukama pořádně obalte v olivovém oleji. Pečte ve vyhřáté troubě do změknutí (cca 15 min).
V rendlíku uvařte křepelčí vejce – aspoň 3 na porci.
Quinou v míse okořeňte římským kmínem, čerstvě mletým pepřem, solí a citrónovou šťávou. Osolte.
Rozkrojte granátové jablko a vyšťourejte z něj semínka. Třeba podle tohoto videa.
Do quinoi přidejte opečenou dýni a granátové jablko.
Posypte nasekanou pažitkou či petrželkou a ozdobte křepelčími vejci.
Na fotce jsou ještě syčící placky, ty jsme jen tak uždibovali s marmoškou 😉 Ovšem zabalit se do nich dá ledacos slaného. Jsou z rýžové mouky s vajíčkem a věnovat se jim budu někdy v příštím článku. Nebo chcete recept hned?
Mohlo by vás zajímat:
Chowder z kokosového mléka s treskou |
Menu na hory |
Tian de pommes |
---|
Právě probíráme