Sezóna medvědího česneku neklepe, ale rovnou vlítla do dveří. Chtěla jsem si jej užít jinak, než obvykle a máte-li podobnou (dost zdravou) potřebu, budou se vám následující polévkové řádky líbit. Zvláště na Zelený čtvrtek.
|
||||
Sezóna medvědího česneku neklepe, ale rovnou vlítla do dveří. Chtěla jsem si jej užít jinak, než obvykle a máte-li podobnou (dost zdravou) potřebu, budou se vám následující polévkové řádky líbit. Zvláště na Zelený čtvrtek. Místo rádoby čokoládových vajec a zajíců vrazte koledníkům do ruky úhledný pytlík s tímto perníkem. Zaručuji, že napřesrok jej budou vyžadovat dvojnásob. Jak jsem dopadla po osmi týdnech půstu? Jak se žije samotnému vegetariánu/veganu mezi samými masožrouty? A šly kila dolů? Zkušenosti se mají předávat a pro mě je nejjednodušší napsat na blog. Může za to dcerka. Chtěla marcipán a jsou z toho koule pro muže, co přijdou s pomlázkou. Naštěstí víme, kolik jich potřebujeme a naštěstí se zatím nesnědly. … ještě s panenským řepkovým olejem a očima a čumákem ze sušených plodů goji. Tohle mi projde možná jen u zarytých praktikantů zdravé výživy. I když, zase tak ultrazdravé tohle dílo nebude. Zato vláčné bude až až. O čem jiném psát v den jarní rovnodennosti. Když už tohle čtete, pravděpodobně klíčíte. A nebo aspoň chcete. Já tuto činnost nevynechám žádný rok a něco by u mě v kuchyni nebylo správně, kdyby pokaždé nekralovala další klíčící novinka. Sliby se mají plnit, i o Velikonocích. Kdo čekal na medvědí nádivku, nechť si připraví sekáček. Konec sezóny medvědího česneku se letos elegantně kloubí se začátkem sezóny kopřiv a oslavou Velikonoc. Tak proč toho nevyužít. Nezasvětit Velikonoce barevným vajíčkům je hřích a použít k jejich barvení Ečka v čele s Benzoanem sodným je hřích na druhou. Nahmátněte ve spíži raději slupky z cibule, červené zelí, kurkumu a nebo červenou řepu. Ti všichni a mnozí další mají k barvení (čehokoliv) hodně co říct. Letošní kalendář ruku v ruce s počasím hlásí definitivní jaro. Zasejte řeřichu, natrhejte kopřivy, nakupte jehněčí a vejce (k barvení se tady dostaneme co nevidět) a dejte se do pilování velikonoční hostiny. Třeba pod vedením Michala Götha z brněnské restaurace U Kastelána. Máte na to týden! Pokračujeme ve velikonočním rejdění a vrháme se do víru olivového oleje. Venku vážně začalo jaro a já právě z trouby vytáhla passatou provoněné jehněčí. Dáte si? |
||||
© 2024 Věra Strnadová Chcete-li převzít či šířit dále obsah tohoto webu pro výdělečné účely, napište mi a vyžádejte si prosím předem můj souhlas. Všechna doporučení v článcích uvedená vychází z mých osobních zkušeností a z použité literatury. Nejedná se o léčebné metody ani návody, jak se vypořádat s případnou nemocí. Aplikace uvedených rad záleží čistě na vašem osobním zvážení. Jakýkoliv projev nemoci či potíže, stejně jako kombinaci užívaných léků, bylinek a jídla doporučuji konzultovat s ošetřujícím lékařem. Powered by WordPress & Atahualpa |
Právě probíráme