Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Králík na rajčatech a cuketách

Králík na rajčatech a cuketách

To je zlaté posvícení, to je zlatá neděle, máme maso a zas maso, k tomu kousek pečeně. Bude jeden králík stačit k nápravě mé (ne)masné reputace? Uděláme si ho lehce pro francouzsku a těžce zeleninově. Zahrady (a zelné trhy) právě teď chrlí rajčata a cukety po kilech. Až jich budete mít dost, pořiďte jim králičí společnost!

celý článek…

Velikonoce na oleji, olivovém! část 2.

Jehněčí Giouvetsi

Pokračujeme ve velikonočním rejdění a vrháme se do víru olivového oleje. Venku vážně začalo jaro a já právě z trouby vytáhla passatou provoněné jehněčí. Dáte si?

celý článek…

Sumeček pro každý domeček

Pangasius s hořčicí a kopremRyba proplouvá jídelníčkem českého Středoevropana spíše zřídka. O sladkovodní kousky přitom nouzi nemáme. Obligátní kapr či pstruh, dravá štika, tučný tolstolobik, lahodný candát a další jsou právem chloubou české rybí kuchyně. Já pro tentokrát zalovila ve vodách vzdálenějších, oprášila svůj oblíbený sumečkový recept a rodině o víkendu připravila pangasia.

celý článek…