Trápíte se touhou po buchtách a máte pocit, že to neladí s vysněnou linií? Tak se už prosímvás netrapte.
I buchta může bezvadně zapadat do zdravého životního stylu. A dokonce to může být úplná brnkačka. Koukejte.
celý článek…
|
||||
Trápíte se touhou po buchtách a máte pocit, že to neladí s vysněnou linií? Tak se už prosímvás netrapte. Provensálský jablečný koláč je takovou luxusnější podobu české žemlovky. Luxusnější co do surovin a současně také co do tělu prospěšných živin. Takový přístroj jsem si vždycky přála. Hlavně teď, na podzim. Jednou stranou vhodíte bednu jablek a druhou stranou vypadnou nápady na jejich upotřebení, nejlépe rovnou v daném provedení, že. Nic podobného doma nemám. Navíc by mě to rejdění v kuchyni chybělo. Všude se mi povalují hromady jablečných papírových receptů, tak co si z nich ten jablkomat zkusit namontovat? Stala se mi taková věc. Všude to teď chřestí a špenátuje a já v tu chvíli dostala chuť na čekanku. To se příliš neslučuje s mojí sezónní morálkou. Co už, tak jsem aspoň do koláče přidala jedny loštické tvarůžky. Jaká je ideální zimní buchta? Muffin, bábovka, štrúdl a tenhle koláč. Tak dlouho jsem hledala šup-šup buchtu v novém pojetí, až jsem si ji vymyslela sama. Je hutná a zcela v duchu zimní sezóny vyžaduje přítomnost zavařeného (mraženého) ovoce. Pijete kávu? Nebo naopak vůbec nepijete kávu? A máte rádi čokoládu? Aspoň jedno ano je vám vstupenkou. Kam? No přece do čokoládového kávového kraje. Rozbalte tabulky čokolády, postavte vodu na sporák a počítejte. Voňavá pohádka o kávě a čokoládovém koláči právě začíná. |
||||
© 2025 Věra Strnadová Chcete-li převzít či šířit dále obsah tohoto webu pro výdělečné účely, napište mi a vyžádejte si prosím předem můj souhlas. Všechna doporučení v článcích uvedená vychází z mých osobních zkušeností a z použité literatury. Nejedná se o léčebné metody ani návody, jak se vypořádat s případnou nemocí. Aplikace uvedených rad záleží čistě na vašem osobním zvážení. Jakýkoliv projev nemoci či potíže, stejně jako kombinaci užívaných léků, bylinek a jídla doporučuji konzultovat s ošetřujícím lékařem. Powered by WordPress & Atahualpa |
Právě probíráme