Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Tvarohový moučník, když nemám čas

Tvarohový koláč drobenkový

Rychlo recept ocení ti (ty), co nestíhají, spěchají a přitom třeba ještě chovají, ale sladký hřích si neodpustí. Je rychlý na přípravu, nikoliv na dobu pečení. Je bez vajec, bez práškových agentů zato se štědrou dávkou mléčných výrobků. Bez tvarohu se v tomto případě neobejdete.

celý článek…

Zmrzka za 5 minut, co třeba banánová s mákem

Zmrzlina za 5 minut - banánová z mákem

Tenhle fígl je profláknutá hračka, co se o ní v kulinárních kruzích ví a mimo ně to málokoho doma napadne. Zmrzlinami se to teď všude na netu jen hemží, a tak si i tady probereme, jak namíchat fajn zmrzku bez zmrzlinového strojku za pět minut z toho, co máte vy osobně nejraději.

celý článek…

Dvakrát jahodový dezert, krvavý a sexy

Jahodový dezert s ricottou

Taková jednoduchá hračička pro milovníky jahod. Jahody jsou prostě sexy a tady navíc vypadají jako pěkně krvavé maso, proč ne, když mají v zásobě i cenné železo. Takže posílám zamilovanou zásilku: po jednom od mléčné varianty a bezmléčné čokoládové.

celý článek…

Rebarborový crumble s kokosem a vanilkovým pudinkem

Rebarborový crumble s kokosem a vanilkovou omáčkou

Když jaro, tak rebarbora. Když rebarbora, tak crumble nebo bublanina. Ještě možná tyhle bochánky. Ale dnes prostě vede crumble s kokosem a pudinkem. Tak se do něj dáme, ne?

celý článek…

3 v 1: Čerstvá pasta, medvědí česnek a chřest

Pasta od Cattaniho

Fenomén čerstvé pasty hýbe Brnem. Spárovala jsem jej tedy se sezónou medvědího česneku a chřestu. Jak to vypadá, když se tyhle tři suroviny hodí na talíř?

celý článek…

Březnem elegantně, s celerem a řepou

Červená řepa čerstvě po sklizni

Kořenová zelenina je ideální adept na váš stůl, když si potrpíte na předvelikonočních 40 dní půstu. Mým zimním favoritem letos jsou celerová remuláda a medový salát s řepou.

celý článek…

Nejvláčnější třešňová bublanina

Třešně - v pozadí třešňová bublanina

Dělám bublaninu pokaždé jinak. Sázím suroviny od oka a proto taky nemůže být nikdy stejná. Nejhorší je ta suchá. Hledala jsem nejvláčnější variantu, abych si ji mohla jednou provždy zapsat. A našla. Běžím si ji sem honem blognout.

celý článek…

Jahodová střela se šunkou

Sušená šunka s jahodovým přelivem

Krátký vstup na téma „červnová večeře pro šunkomilce“. Budou jahody se šunkou.

celý článek…

Bezovka

Bezovka - domácí limonáda

Bezovka je naše červnová hitovka. Je tím nejjednodušším příkladem, jak elegantně se pramenitá voda za pár vteřin změní v limonádu.

celý článek…

Kozí sýr na brokolicovém pyré

Kozí sýr na brokolicovém pyré

Můžou se člověku sbíhat sliny, když mixuje jídlo pro batole? Jasně, můžou! To když si prcek smlsne na brokolicovém pyré a vy si k tomu stejnému přidáte ještě česnek a správně křupavý kozí sýr.

celý článek…