Žádná zelenina není obyčejná. Neobyčejnost černé ředkve spočívá v jejím blahodárném účinku na játra a kašel. Štiplavost ztlumíme tvarohovou peřinou a léčivé účinky podpoříme zázvorem. Chcete-li někoho chutně zdravotně nadopovat, můžete začít.
|
||||
Pomazánka z černé ředkveŽádná zelenina není obyčejná. Neobyčejnost černé ředkve spočívá v jejím blahodárném účinku na játra a kašel. Štiplavost ztlumíme tvarohovou peřinou a léčivé účinky podpoříme zázvorem. Chcete-li někoho chutně zdravotně nadopovat, můžete začít.
CELÝ RECEPT NAJDETE NA MÝCH NOVÝCH STRÁNKÁCH… PROSÍM TUDY…10 komentářů k Pomazánka z černé ředkveKomentář |
||||
© 2024 Věra Strnadová Chcete-li převzít či šířit dále obsah tohoto webu pro výdělečné účely, napište mi a vyžádejte si prosím předem můj souhlas. Všechna doporučení v článcích uvedená vychází z mých osobních zkušeností a z použité literatury. Nejedná se o léčebné metody ani návody, jak se vypořádat s případnou nemocí. Aplikace uvedených rad záleží čistě na vašem osobním zvážení. Jakýkoliv projev nemoci či potíže, stejně jako kombinaci užívaných léků, bylinek a jídla doporučuji konzultovat s ošetřujícím lékařem. Powered by WordPress & Atahualpa |
Dano, brát to striktně, tak ovoce jen samostatně a podle typu a sezóny buď povařené nebo tak, jak jej příroda stvořila. A když už tedy kombinovat, pak s obilovinou
Podobnou pomazánku dělám, ale místo živoč. sýru dám povařené natur tofu a trochu mandlového mléka. Paní Věro, je podle ajurvédy vhodné kombinovat obilovinu s ovocem?
Děkuji.D.
Danielko bravo! Jen mi to nedá.. ohledně banánu.. ájurvéda jej považuje za velice těžce stravitelný a v podstatě jeho konzumaci nedoporučuje. Ale když už, pak jej konzumujte samostatně a nejlépe doplněný o koření, které s jeho stravitelností tělu pomůže – ideál je mletý kardamom. Ukazovala jsem fajn recept s banánem v Dobrém ránu tady v tomto vstupu http://www.ceskatelevize.cz/porady/10435049455-dobre-rano/317291310020001/?video&index=514859#video
Dobrý den,
před několika dny jsem si ji v Albertu koupila. Zaimprovizovala jsen, nastrouhala ji společně s jablkem, rozmačkala do toho banán, přidala do toho trochu medu, promíchala … med to všechno krásně rozpustil – síla silic se dala bez problému konsumovat – mňam. Teprve dnes jsem vyhledala Vaše recepty, pouze kravský tvaroh nahradím kozím nebo ovčím, nesmím laktózu. ;-):-)
Ahoj Jani,
úžasná pomazánka, moc jsme si na ní pochutnali.
Jani, no tak super
Ahoj Věruško, z Kauflandu jsem si dovezla ředkev (už mšsíce tam na ni koukám a přemýšlím, jak se to konzumuje) a poprvé jsem z ní umatlala pomazánku – je naprosto LUXUSNÍ, zařazuju k oblíbeným svačinkám. Děkuju za inspiraci :)))
Milado zdravím,mám také nějaké bolesti pod žebrem.Ale myslím, že vím co to je,před lety jsem byla na operaci a jsou to pravděpodobně srůsty,podle lékaře,který chtěl reoperovat,já ne.Rehabilitační prac., mi pomohl vhodným dýcháním i když ne napořád,ale ulevilo se mi.Zdraví Marie
Milado,nic není jednoznačné. Každý jsme originál a můžeme reagovat na stejné věci různě. Takže otestovat, sledovat reakci a poslouchat tělo. Když řekne ne, tak prostě ne
Dobrý den,
mám rozporuplné pocity z toho jak kdo černou ředkev doporučuje. Někdo uvádí že je dobrá pro očistu jater, jiný že játra dráždí, tudíž se nedoporučuje, tak jak to vlastně je? Víc než tři roky mně pobolívá na pravé straně pod žebrama. Žlučník je prý v pořádku, ověřeno nezávisle na sobě dvěma lékaři při ultrazvuku.
Játra se mnou nikdo neřeší i když je mám zvětšená. Alkohol piju jen příležitostně opravdu málo, ne že když se chce „příležitost se najde“
Ředkev jsem nasadila na doporučení kamarádky a tak teď nevím jesli s ní a z ní něco dělat nebo ne.
Děkuji za radu, Milada*