Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Pohankovo-mandlový hruškový koláč

Pohankovo-mandlový hruškový koláč

Na motivy švédského jablečného hrnu teď jeden hruškový koláč za druhým. Děti mi ten poslední snědly lžičkou na posezení.

co-je-vyzivou

CELÝ RECEPT NAJDETE NA MÝCH NOVÝCH STRÁNKÁCH… PROSÍM TUDY…

 

Hrušky

 

6 komentářů k Pohankovo-mandlový hruškový koláč

  • Milá Gábino, u malého prcka do dejme tomu roku a půl bych 100%celozrnné věci nehrotila. Ono se jim to hůře tráví. Každopádně bych trvala na kvalitě a když batoleti, pak hladkou špaldovku, bílou pšeničnou bio, pohankovou, sem tam umlít jáhly a mít jáhlovou, umlít mandle a mít mandlovou mouku a tak to nějak míchat a střídat. Tak nějak rozumně, nemusí být všechno pokaždé bio a bez lepku. Taky jsem řešila nákupy v supermarketu a rohlíky či sladkosti do ruky. A v tom jsem tedy toho názoru, že lepší rohlík nežli Brumík :-) Pokud si na špaldovku teprve zvykáte, pak ji míchejte půl napůl s pšeničnou bílou, ať ten přechod není tak drsný.

  • avatar Gábina

    Dobrý den,Vaše stránky se mi moc líbí.
    Pořád hledám dobré hlavně zdravé recepty nejen pro dvouletého prcka.
    Nadchla mě také špaldová mouka,ale zatím nejsme moc velké kámošky. Stále se mi zdají těsta jakási zdrclá a málo nadýchaná,navíc nevím jak je to s celozrnnými moukami a jejich používáním u batolat. Máte určitě zkušenosti – prosím můžete poradit?
    Děkuji za inspiraci.
    Zdraví
    Gabriela

  • Alenko, mám moc ráda příběhy :-) Ten fígl se spouštěním ovoce do studny jsem už někde četla a týkalo se to jablek. S letními hruškami mě to nenapadlo, a to rodiče mají studnu! Příští rok musíme zkusit. Moc díky za radu!

  • Janičko milá, ten Váš příspěvek se tak krásně čte :-) Já díky za podporu!

  • avatar Alena Wernerová

    Díky za hruškový recept. Jako dítě jsem zažívala podobný příběh s naší starou hrušní, která plodila jak blázen plody, které se sbíraly tvrdé a za pár týdnů na pár dní uzrály. A pokud si dobře vzpomínám, poradil někdo rodičům fígl, jak udržet hrušky zralé déle: spustit je do studny, kousek nad hladinu vody. U nás studna nebyla, ale u rodinných přátel na chalupě ano. Dvě tři sezóny rodiče zkoušeli systém a od té doby, co vychytali období, kdy hrušky v košíku do studny spouštět, a hloubku, do jaké je spouštět, jsme mívali každé Vánoce na štědrovečerním stole nádherné, voňavé, tak akorát zralé a šťavnaté hrušky naší hrušně Máničky. Moc ráda na to vzpomínám…

  • avatar Jana Strouhová

    Milá Věruško,
    moc děkuji za Vaše tipy na jídlo, začala jsem jídelníček měnit postupně, teď se v kuchyni bez pohanky, pohankové mouky, mandlí,různých semínek a hnědého cukru, společně s medem, javorovým sirupem a kvalitním olejem neobejdeme, zato do bílé mouky nám přes léto nalezli brouci, protože jsme ji zkrátka nepoužívali. Tahle strava dělá dobře nejen mě, ale stravuje se takhle i moje dcera, jen se čtrnáctiletým synem to jde trochu hůř. Ještě jednou díky za recepty a také za dobrou náladu, která z Vašich článků čiší. Krásný konec léta a nastupující podzim
    Jana

Komentář

  

  

  

Můžete použít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>