Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Univerzální pesto

Pesto

K této dokonalé zelenosti není ani třeba piniových oříšků. Docela si vystačíte s lokálními vlašáky. Celé se to plní do skleniček, z nichž nejméně jednu mám vždy v lednici po ruce.

co-je-vyzivou

CELÝ ČLÁNEK S RECEPTEM NAJDETE NA MÉM NOVÉM WEBU. PROSÍM TUDY…

Pesto

3 komentářů k Univerzální pesto

  • avatar Hana

    Dobrý den Věrko, díky za inspiraci k vaření – máte krásné recepty :). Chtěla jsem se zeptat – mohla bych udělat toto pesto s medvědím česnekem? Co Vy na to? Díky za odpověď a přeji pěkný den…

  • Markéto vážně, pokud není pesto na vzduchu, pak nehrozí zkáza. Takže pěkně upěchovat do skleničky, zalít olejem až po vršek a můžete jej mít v lednici celou zimu.

  • avatar Markéta

    Dobrý den Věrko,
    máte prima blog, občas sem chodím pro inspiraci. Teď jste mě ale dostala informací, že pesto vydrží v lednici, pokud je zalito olejem, téměř na věky. Je to vážně tak? Já žila v domnění, že maximálně tak 3 dny. A protože jsem samozřejmě nebyla schopna pesto během 3 dnů v létě zkonzumovat, tak následně končilo po třech dnech v koši. A stejně tak velké množství bazalky ze záhonu, kterou jsem nestihla před zimou použít a jen jsem litovala, že něco tak báječného jako pesto nejde udělat do zásoby… Tak příští sezonu budu moudřejší 😉
    Zdraví Markéta

Komentář

  

  

  

Můžete použít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>