Věruška na Facebooku
Nakupuji také na...
Blog běží, díky...
|
Rychlo recept ocení ti (ty), co nestíhají, spěchají a přitom třeba ještě chovají, ale sladký hřích si neodpustí. Je rychlý na přípravu, nikoliv na dobu pečení. Je bez vajec, bez práškových agentů zato se štědrou dávkou mléčných výrobků. Bez tvarohu se v tomto případě neobejdete.
celý článek…
Kořenová zelenina je ideální adept na váš stůl, když si potrpíte na předvelikonočních 40 dní půstu. Mým zimním favoritem letos jsou celerová remuláda a medový salát s řepou.
celý článek…
Vrchol masopustu nemůžu oslavit jinak. Chuťová pamět velí k návratu do dětství. Přenesme se do ledna někdy kolem roku 1990 na jihoslovenský venkov. Je zabíjačka a na desce v talířích chládne kocsonya.
celý článek…
Spěchám na poslední chvíli pochlubit se s mým prvním pokusem o smažené koblihy. Jsou podle Sandtnerky, nejsou supermarketově nadýchané, ale budou vám chutnat.
celý článek…
Konečně vařila maso. Co taky, když nám začíná ten masopust. Vyzrálý hovězí pupek ze Sasova měl být původně steak a nakonec se uvařil. Ale báječně!
celý článek…
Prošmejdila jsem kus webu, než jsem se do pečení tohoto italského vánočního zázraku pustila. V češtině jsem na netu nenašla žádnou precizní receptovou výsvětlivku, prestože právě takovou tento sladký bochánek ke správné přípravě potřebuje.
celý článek…
Recept na ovocný bochníček mám ještě z dob na FoodLife. Prošel ale významnou proměnou. Vyladila jsem si jej pro můj jazyk. U nás doma nemůže chybět v žádnou předvánoční dobu a nechápu, že jej na blogu ještě nemám. Spěchám to napravit.
celý článek…
Takový přístroj jsem si vždycky přála. Hlavně teď, na podzim. Jednou stranou vhodíte bednu jablek a druhou stranou vypadnou nápady na jejich upotřebení, nejlépe rovnou v daném provedení, že. Nic podobného doma nemám. Navíc by mě to rejdění v kuchyni chybělo. Všude se mi povalují hromady jablečných papírových receptů, tak co si z nich ten jablkomat zkusit namontovat?
celý článek…
Ještě než nás příroda zaplaví prvními čerstvými jahodami a třešněmi, je čas na buchtu s dírou. Křehkou, vláčnou a pěkně tučnou, takovou babičkovskou.
celý článek…
S pusou plnou bylinkové máčky olizuji lžíci a vyťukávám do klávesnice, že neznám lepší zapečený hrnec zeleniny, než je tento. Na běžné francouzské brambory po tomto jídle můžete zapomenout.
celý článek…
|
Právě probíráme