Věruška na Facebooku
Nakupuji také na...
Blog běží, díky...
|
Zatímco bílé hlavičky křehkých sněženek hlásí v březnu definitivní jaro, na polích se – převážně pod černou fólií – teprve chystá vyrašit ta správná labužnická oslava konce zimy. Její sezóna začíná v dubnu, trvá necelé dva měsíce a říká se jí chřestová.
celý článek…
Sliby se mají plnit, i o Velikonocích. Kdo čekal na medvědí nádivku, nechť si připraví sekáček. Konec sezóny medvědího česneku se letos elegantně kloubí se začátkem sezóny kopřiv a oslavou Velikonoc. Tak proč toho nevyužít.
celý článek…
Můžou se člověku sbíhat sliny, když mixuje jídlo pro batole? Jasně, můžou! To když si prcek smlsne na brokolicovém pyré a vy si k tomu stejnému přidáte ještě česnek a správně křupavý kozí sýr.
celý článek…
Ještě než nás příroda zaplaví prvními čerstvými jahodami a třešněmi, je čas na buchtu s dírou. Křehkou, vláčnou a pěkně tučnou, takovou babičkovskou.
celý článek…
S pusou plnou bylinkové máčky olizuji lžíci a vyťukávám do klávesnice, že neznám lepší zapečený hrnec zeleniny, než je tento. Na běžné francouzské brambory po tomto jídle můžete zapomenout.
celý článek…
Hodování v duchu staročeských tradic připadá především na čtvrtek před Popeleční středou. Takzvaného „Tučňáka“ si letos užijeme až 3. března. Ovšem spotřeba koblih a masa všeho druhu stoupá hned po Novém roce. Je vůbec možné, aby si žravý český národ nechal tuhle příležitost ujít?
celý článek…
Čas od času se mi v rybárně podaří natrefit na čerstvou rybu, co jsem ji doma na talíři ještě neměla. Naposledy se mým úlovkem stal mořčák chutný, co jej znáte spíše pod názvem mořský vlk.
celý článek…
Jaká je ideální zimní buchta? Muffin, bábovka, štrúdl a tenhle koláč. Tak dlouho jsem hledala šup-šup buchtu v novém pojetí, až jsem si ji vymyslela sama. Je hutná a zcela v duchu zimní sezóny vyžaduje přítomnost zavařeného (mraženého) ovoce.
celý článek…
Jestli jste vánoční pečení letos nezvládli, nezoufejte a pojďte si uválet pár nepečených kokosových koulí. Skladba surovin potěší zájemce o zdravou výživu s minimálním časovým fondem. A pro ty ostatní ještě přidám jedny vanilkové rohlíčky.
celý článek…
Bylo, nebylo. Před mnoha a mnoha lety přinesla paní Iveta recept na štolu. Tvarohová štola byla tak chutná, že ji začali péct všichni v celém království. Pekli a pekli a jestli neumřeli, pečou ji tam dodnes.
celý článek…
|
Právě probíráme