Tuhle recenzi jsem si dlouho schovávala v šuplíku. Oprášit a publikovat, tři, dva, jedna, teď. Zrovna je totiž čas na ryze podzimní makový koláč, který jsem podle autorek pekla.
|
||||
Tuhle recenzi jsem si dlouho schovávala v šuplíku. Oprášit a publikovat, tři, dva, jedna, teď. Zrovna je totiž čas na ryze podzimní makový koláč, který jsem podle autorek pekla. … pramen zdraví z vlastní kuchyně Mezi mračnem tipů na svačinové tousty budou mé svačiny nejspíš vyčnívat. Já sama chci svačit dobře a zdravě. Prostě tak, aby mi to myslelo. A chci to naučit i své děti. Skoro jako z Ikea. No jo, to nemyslím vážně. Tenhle je stopro lepší, než cokoliv z jídelny obchoďáku Ikea. To si pište. Stačí na něj čtyři jablka, ovšem sníst se dá celý i ve dvou lidech. Už je to tak. Rychlo recept ocení ti (ty), co nestíhají, spěchají a přitom třeba ještě chovají, ale sladký hřích si neodpustí. Je rychlý na přípravu, nikoliv na dobu pečení. Je bez vajec, bez práškových agentů zato se štědrou dávkou mléčných výrobků. Bez tvarohu se v tomto případě neobejdete. Takový přístroj jsem si vždycky přála. Hlavně teď, na podzim. Jednou stranou vhodíte bednu jablek a druhou stranou vypadnou nápady na jejich upotřebení, nejlépe rovnou v daném provedení, že. Nic podobného doma nemám. Navíc by mě to rejdění v kuchyni chybělo. Všude se mi povalují hromady jablečných papírových receptů, tak co si z nich ten jablkomat zkusit namontovat? Tři hodiny v kuchyni a výsledek.. jedna sklenička famózní marmelády, co jsem si na ni vypěstovala závislost. Budete půlit, vařit, klít, a pasírovat. Ale než tu práci definitivně vzdáte, ochutnejte. Nebudete litovat, slibuju! Ještě než nás příroda zaplaví prvními čerstvými jahodami a třešněmi, je čas na buchtu s dírou. Křehkou, vláčnou a pěkně tučnou, takovou babičkovskou. S pusou plnou bylinkové máčky olizuji lžíci a vyťukávám do klávesnice, že neznám lepší zapečený hrnec zeleniny, než je tento. Na běžné francouzské brambory po tomto jídle můžete zapomenout. Priority. Žiju a kličkuju mezi nimi stejně jako kolegyně, soused a kámoška. Nevyhnou se ani kuchyni. Tam je teď pro mě prioritou celer (mimo jiné). Zvolnila jsem pracovní tempo a krom polívky k obědu uplácala ještě slané muffiny. V zářijovém článku pro TopLife (strana 36, prosím) jsem odkázala na svůj blog pro recept na dýňovou pomazánku a taky psala o útlejší variantě dýňového pyré pro prcky. Co jsem slíbila, plním, takže smršť dýňových receptů, včetně jedné asijské sladkosti je tady. A nezapomenu ani na maso pečené na cibuli a jeřabinách. |
||||
© 2024 Věra Strnadová Chcete-li převzít či šířit dále obsah tohoto webu pro výdělečné účely, napište mi a vyžádejte si prosím předem můj souhlas. Všechna doporučení v článcích uvedená vychází z mých osobních zkušeností a z použité literatury. Nejedná se o léčebné metody ani návody, jak se vypořádat s případnou nemocí. Aplikace uvedených rad záleží čistě na vašem osobním zvážení. Jakýkoliv projev nemoci či potíže, stejně jako kombinaci užívaných léků, bylinek a jídla doporučuji konzultovat s ošetřujícím lékařem. Powered by WordPress & Atahualpa |
Právě probíráme