Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Kreativní psaní, vážená paní #4

Kurzy kuchařského psaní

Ještě jsem neodpadla a stále se účastním Kurzu kuchařského kreativního psaní, co pořádá Bistro Florentyna. Pravidla jsou jednoduchá, kdokoliv se může připojit kdykoliv! Workshop #4: děsné dva roky.

Zadání workshopu najdete tady.

Zase jsem zavřená v postýlce. Ale co, však mě tu dlouho nenecháte. Začnu křičet. To máma nikdy dlouho nevydrží. Vždycky přijde, utře slzy a pochová mě. Mamíííí, uááááá, Bája chce pochovat! A kde je můj mazlíček? Bája nemá mazlíčka, fňuk. Ham, ham, papůůů. Chci jíst! Máma už otvírá dveře, hop, hop, mám radost! Stále máme něco nového k jídlu, ale já mám nejradši těstoviny a rajče. Jéé, méďa. Půjdeme si hrát. Papat? Už nechci. Já si chci hrát. Mámóó, pojď! Stáhneme všechny deky a polštáře z postelí na zem a budeme se válet. Proč ne? Vždyť je to legrace. Dospělí si vůbec neumějí hrát! Pořád jen něco kontrolují a přikazují. Ale taky se se mnou táta i máma umí krásně mazlit a pomůžou, když jsem v nesnázích. Největší sranda je, když si začnou taky hrát. Jako tuhle děda na hřišti. Sjel skluzavku pro děti. Skoro se tam nevešel :) Mámóó, pojďme ven! Boty, mikinu, pojď už! Jdem dělat bábovky. Bábo, bábo, plác, plác! Budou tam děti a budeme plácat spolu. To mě moc baví. Jéjda, kakám. Bobo je v plínkách. To bude mít máma zase řečí o nočníku. Nevím, co na tom nočníku všichni mají, když se tak dobře kaká do plínek.

Tradiční, doma pečený irský chlebík (pro dvouleté prcky jako stvořený)

250 g hladké bílé mouky a 200 g hladké celozrnné špaldové, 1 lžička soli, 1 lžička jedlé sody, 450 ml kysaného podmáslí, tekutějšího jogurtu nebo mléka smíchaného s citronovou šťávou (mléko s citronem preferuji), oblíbená semínka na posypání.

Všechny suroviny smíchejte a nalijte do olejem vytřené formy – já používám obdobu srnčího hřbetu.
Pečte v předehřáté troubě při 190 stupních Celsia 50 až 60 minut. Po upečení vyklopte na mřížku, nechejte vychladnout a podávejte s domácím máslem.

PŘEDCHOZÍ ČÁSTI WORKSHOPU:
Workshop #3: za devatero horami…
Workshop #2: revoluční rezoluce
Workshop #1: jako lev v kuchyni

Komentář

  

  

  

Můžete použít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>