Ještě jsem neodpadla a stále se účastním Kurzu kuchařského kreativního psaní, co pořádá Bistro Florentyna. Pravidla jsou jednoduchá, kdokoliv se může připojit kdykoliv! Workshop #4: děsné dva roky.
Zadání workshopu najdete tady.
Zase jsem zavřená v postýlce. Ale co, však mě tu dlouho nenecháte. Začnu křičet. To máma nikdy dlouho nevydrží. Vždycky přijde, utře slzy a pochová mě. Mamíííí, uááááá, Bája chce pochovat! A kde je můj mazlíček? Bája nemá mazlíčka, fňuk. Ham, ham, papůůů. Chci jíst! Máma už otvírá dveře, hop, hop, mám radost! Stále máme něco nového k jídlu, ale já mám nejradši těstoviny a rajče. Jéé, méďa. Půjdeme si hrát. Papat? Už nechci. Já si chci hrát. Mámóó, pojď! Stáhneme všechny deky a polštáře z postelí na zem a budeme se válet. Proč ne? Vždyť je to legrace. Dospělí si vůbec neumějí hrát! Pořád jen něco kontrolují a přikazují. Ale taky se se mnou táta i máma umí krásně mazlit a pomůžou, když jsem v nesnázích. Největší sranda je, když si začnou taky hrát. Jako tuhle děda na hřišti. Sjel skluzavku pro děti. Skoro se tam nevešel Mámóó, pojďme ven! Boty, mikinu, pojď už! Jdem dělat bábovky. Bábo, bábo, plác, plác! Budou tam děti a budeme plácat spolu. To mě moc baví. Jéjda, kakám. Bobo je v plínkách. To bude mít máma zase řečí o nočníku. Nevím, co na tom nočníku všichni mají, když se tak dobře kaká do plínek.
Tradiční, doma pečený irský chlebík (pro dvouleté prcky jako stvořený)
250 g hladké bílé mouky a 200 g hladké celozrnné špaldové, 1 lžička soli, 1 lžička jedlé sody, 450 ml kysaného podmáslí, tekutějšího jogurtu nebo mléka smíchaného s citronovou šťávou (mléko s citronem preferuji), oblíbená semínka na posypání.
Všechny suroviny smíchejte a nalijte do olejem vytřené formy – já používám obdobu srnčího hřbetu.
Pečte v předehřáté troubě při 190 stupních Celsia 50 až 60 minut. Po upečení vyklopte na mřížku, nechejte vychladnout a podávejte s domácím máslem.
PŘEDCHOZÍ ČÁSTI WORKSHOPU:
Workshop #3: za devatero horami…
Workshop #2: revoluční rezoluce
Workshop #1: jako lev v kuchyni
Právě probíráme