Účastním se Kurzu kuchařského kreativního psaní, co pořádá Bistro Florentyna. Workshop je pro všechny a pravidla jsou jednoduchá. Pokračujeme v keativitě! Workshop #3: za devatero horami…
Zadání workshopu najdete tady.
Přišla mi pohlednice z Thajska. Další. V pořadí už pátá. „To si vážně nedá pokoj?“
Odjel, když byl nejvíc třeba. Vytratil se a s ním odešela i poslední špetka naděje. Nebyl tam, když křičela. Nevzal ji za ruku, když nemohla vstát.
Teď, když se chtěl najednou vrátit, nemohl. Neměl kam. Už nebyla.
Přesto stále posílá ty pohlednice. Ke mě do schránky. Na vzpomínku. Pro odpuštění.
Krevetová pasta podle Davida Thompson z knihy Vaří šéfkuchaři.
V hmoždíři rozmělníme kořen koriandru (10 minut namočený ve vodě, okrájený a posekaný) se špetkou soli, 2 stroužky česneku a 6 kuličkami bílého pepře na jemnou pastu. 6 krevetových hlaviček vymačkáme nad miskou, abychom z nich dostali asi 2-3 lžičky šťávy – tomalley. V malé pánvi rozpálíme 1 lžíce rostlinného oleje, přidáme česnekovou pastu a za častého míchání restujeme, až česnek zezlátne. Přidáme šťávu z krevet a nezakryté povaříme, dokud směs nezmění barvu. Ochutíme 1-2 lžícemi krystalového cukru a 1 lžící rybí omáčky. Pak ještě asi minutu dusíme.
Tento workshop mi dal zabrat. Dvakrát jsem musela začít znovu. Bylo to příliš osobní.
PŘEDCHOZÍ ČÁSTI WORKSHOPU:
Workshop #2: revoluční rezoluce
Workshop #1: jako lev v kuchyni
Právě probíráme