edlé dárky frčí. Mým favoritem se pro letošní Vánoce stala domácí hořčice.
|
||||
Domácí hořčiceedlé dárky frčí. Mým favoritem se pro letošní Vánoce stala domácí hořčice.
CELÝ RECEPT NAJDETE NA MÝCH NOVÝCH STRÁNKÁCH… PROSÍM TUDY…Moc ostrá a octová19 komentářů k Domácí hořčiceKomentář |
||||
© 2024 Věra Strnadová Chcete-li převzít či šířit dále obsah tohoto webu pro výdělečné účely, napište mi a vyžádejte si prosím předem můj souhlas. Všechna doporučení v článcích uvedená vychází z mých osobních zkušeností a z použité literatury. Nejedná se o léčebné metody ani návody, jak se vypořádat s případnou nemocí. Aplikace uvedených rad záleží čistě na vašem osobním zvážení. Jakýkoliv projev nemoci či potíže, stejně jako kombinaci užívaných léků, bylinek a jídla doporučuji konzultovat s ošetřujícím lékařem. Powered by WordPress & Atahualpa |
Tak dodávám a potvrzuji, že hořčice musí opravdu dozrát. Dnes sem ochutnala po dvou třech dnech. Ocet už není tak cítit a chuť je super 😀
Zdravím všechny pokustony i pokustonky 😀
Nikdy mě nenapadlo něco takového zkoušet doma, ale pak mě nadchnul recept jak si doma udělat domácí lučinu a už jsem pídila na netu co ještě vyzkoušet. Včera jsem teda prubla hořtici. Povedla se ale bohužel jsem neměla doma jablečný ocet a tak jsem místo bylinek zkusila dát bylinkový ocet a víno. Zdá se mě ale že ten ocet je z toho hrozně cítit, jinak má teda grády .). Taky někde píšou že se má ocet svařovat a někde ne, myslíte že to může být tím, že jsem ho nesvařovala a nebo je ten jablečný ocet podmínkou? Děkuji předem za rady a přeju všem úspěšné kuchtění
Jano a já jsem vždy potěšena, když mi tu někdo něco napíše, jakkoliv a cokoliv. Takže díky i za Váš komentář! Nachutnaný výraz mě prostě baví a já ráda dělám a píšu věci, co mě baví jen tak od srdce, bez omezujících pravidel, toť celé. A tím pravidla českého pravopisu nechci nijak snižovat. Chápu Vás, ta čeština je konec konců Vaše spojka s rodnou zemí a tak je fajn, že si ji hýčkáte
Rada ctu o pokusech obnovit ceskou kucharskou tradici a podle mne kultura zacina doma. Fandim vsem, kdo se pokusi o domaci vyrobu cehokoliv……jen mne prekvapuje s jakou Cestinou vyjdou dnes lide na verejne plenum. Nachutnanou horcici…..jiste maminka hodne horcic ochutnala, ale da se to vyjadrit jinak, nez vlastne vyrobenym vyrazem….nebo se vracime do obrozeneckeho obdobi? Nebo se snazime misto nekolika spravnych vyrazu vse shrnout do jednoho slova, abychom se vyrovnali nejake jine, rychleji komunikujici reci, jako napr. anglictina?
Jana (po 45 letech v zahranici, ale doma kazde prazdniny.)
A ještě jsem našla na netu tohle:
Nesvědčí jí teploty nad 20 °C, proto ji nevystavujte dlouhému pobytu na letním slunci při grilování. Ztratí nejen své kulinární bonusy, ale hlavně žlukne a začne se rozkládat.
Možná máte na lince příliš teplo. Zkusila bych hořčici nechat odstát jen přes noc.
jsou až do dubna 2016
Jiřino, napadá mě ještě… stará hořčičná semínka?
Dobrý den, zkoušela jsem dělat domácí hořčici ale je hořká. Nevíte čím by to mohlo být, kurkumu ani bylinky jsem tam nedávala :-(. Děkuji.
Tak hořčice je hotová, využila jsem Vašeho receptu a rad Makové papenky (z odkazu) a myslím, že se povedla…mám ji jako dárek pro kamarády:-) Škoda, že zde nelze vložit fotka:-) Děkuji.
píšete že je hořčice moc ostrá – ale to je normální když je čerstvá – musí prvně ‚uzrát‘ – tím se zjemní…. Dělala jsem hořčici asi před šesti týdny – čerstá se nedala jíst, pak jsem ji nechala dva týdny v lednici – to byla ještě dost ostrá, a tak jsem ji vyndala jen do poličky, a už je jemná, jako z obchodu. Takže i když se vám povede moc pálivá (nemyslím že tam dáte moc chilli nebo tak) nechce ji měsíc při pokojové teplotě, ona zjemní. Jinak když ji budete skladovat v lednici, bude zrát moc pomalu – takže chcete-li aby ostrá vydržela, tak do lednice s ní. Pokud chete jemnou, skladovat při pokojovce. Jinak s výdrří zatím nemám problém, ani po šesti týdnech… a myslím že vydrří ještě dost dlouho… Dneska jdu na novou várku – zkusím bylinkovou, medovou a monžá i jinou
Dobrý den, mrkla jsem na reakci až dnes, tak jen sděluji, že vydrřím:-), resp. budu dělat cca za týden.-),děkuju:-)
Věruško, parádní receptík. Musím přiznat že jsem výrobě domácích hořčic také propadla. Vyrábím hořčice přesně podle mého gusta – česnekovou, terakot, z kurkumy, ale stejně u nás doma vítězí kremžská.
Zajímal by mě, Věruško, Vás názor na mé „hořčicové recepty“, a tak Vás ráda pozvu k návštěvě mého blogu Maková panenka: http://makova-panenka.cz/rady/vyroba-domaci-horcice-bez-domaci-horcice-se-uz-neobejdu/
Evo, vydržíte do příštího týdne? Dělám právě teď doma s hořčicí pokusy, neboť se mi také „povedla“ pěkně hořká. Budu recept aktualizovat, jen ještě potřebuji zpracovat poslední vzorek Zásadní bude nejspíš čas, kdy přidávat kurkumu.
Jinak hořčici není třeba zavařovat, bylo by to myslím na škodu. Hořčici uchovávám v lednici v uzavřené skleničce, ze které jsme postupně odebírali asi půl roku a pořád dobrý, žádná plíseň.
Dobrý den, narazila jsem na Váš recepis hořtice:-) a moc mě zaujal. Chystám se udělat jako dárek, prosím jak dlouho vydrží, popř. mohu zavařit, neztratí se pikantnost?
Děkuji, Eva.
Zdravím tě ,udělala jsem včera podle tebe hočici plná nadšení ,vše je dobré,jen je jaoby hořká,asi jsem tam neměla dát těch 50 ml octa.Jinak jsem zrníčka pomlela na mlýnku na ořechy a až bylo hotovo , vše smícháno rozmixovalo se to docela dobře.Hanka
Jitko, nejspíš to chtělo ještě pokrátit množství tekutin – octa i vína, ale ne o celou půlku, takže asi: 20 g semen, 30 ml octa, 30 ml vína. Tak bych to zkusila já, jakože jsem to takto ještě nezkoušela
Verko, zkusila jsem polovicni davku hor. seminek, aby nebyla horcice moc ostra a horcici mam tekutou. Udelala jsem chybu v mnozstvi? Dekuji za radu.
Anno, hořká by hořčice být neměla. Víno bych ale rozhodně nezaměňovala za ocet v poměru 1:1. Spíše tedy zkus místo vína prostě vodu. A ještě.. jsou ta semínka hořčice skutečně žlutá?
Ahoj,
suepr článek, hned jsme na tu hořčici dostala chuť! Tak jsem hnedka včera namočila semínka hořčice, bohužel jsme neměla po ruce bílé vino, tak jsem doplnila vinným octem. Dneska jsem to „na zkoušku“ ochutnala a je to děsně hořké, obzvlášť ten ocet. Je to normální?
díky