Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Salát z pečené dýně s polníčkem a fetou

Salát z pečené dýně s polníčkem, semínky a fetou

Sklidila jsem poslední dýně a teď mi na zahradě bují polníček. Tihle dva v jednom receptu fungují překvapivě skvěle.

co-je-vyzivou

CELÝ RECEPT NAJDETE NA MÝCH NOVÝCH STRÁNKÁCH… PROSÍM TUDY…

Pražená dýňová semínka

3 komentářů k Salát z pečené dýně s polníčkem a fetou

  • Judito, očkování je velké téma. Zkuste mrknout na názor Margit http://www.margit.cz. Pokud chcete znát teď hned moji zkušenost, pak stručně. Obě děti jsem nechala očkovat jen v základu tím, co udává zákon. Očkování jsme posouvali, co jsem zvládla domluvit s dr. Žádné bezprostřední reakce po očkování se nám nikdy neobjevily. Následné vyladění organismu a utužení zdraví u dětí (i u mě) řešíme alternativou a to nám sedí.
    Jsou (silné) hlasy pro nutnost očkování a jsou (stále silnější) hlasy proti. Je na přesvědčení rodičů, jak se rozhodnou, dnes už se dá i neočkovat. Také je na každém jednom dítěti, jak se s očkováním vyrovná, vstupuje do hry řada faktorů – dědičná zátěž, stav psychiky (ano, i u mimina), aktuální stav zdraví a imunity, věk v době očkování a v neposlední řadě také lunární fáze. Každopádně je očkování pro tělo zátěž a velká.
    Já vždy respektovala základní pravidla: neočkovat v dorůstajícím Měsíci, při novoluní a už vůbec ne za úplňku, před očkování posílit vitamínem D, nestimuluvat imunitu k vyššímu výkonu (žádný vit.C, echinacea, rakytník atd.)
    Mám v záložkách web jedné paní doktorky, která mapuje všechny možné potíže dětí po očkování, není to pěkné čtení. Chcete-li se do toho přece jenom ponořit, pak mi napište na mail.
    A pěkný podzim!

  • avatar judita

    Hezký den, recept je výborný! Teď na podzim u nás jede dýně v polévce, pečená k masu, ale salát mě nenapadl-je mňam.
    A úplně mimo téma, právě řeším zda a v jakém věku podstoupím u své 2 měsíční dcery očkování. Můžu se Vás, jako zkušené matky, zeptat, zda Vy jste své děti takhle malé očkovat nechala (hexavakcinou). A případně i proti pneumokokům?
    Děkuji, i za inspiraci na jídelníček pro těhotné a kojící:)

  • Dýně to je naše gusto bez ní je v žaludku pusto :) Vždy se těšíme na podzim, kdy hokaido jsou plné obchody. Máme pak dva měsíce dýňových orgií a je fajn za každou inspiraci. Zvlášť proto, že salátů z dýně moc neděláme. :)

Komentář

  

  

  

Můžete použít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>