Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Celerová remuláda podle Julie Child

Celerová remuláda - suroviny

Pročítali jste si někdy první vydání kuchařky Mastering the Art of French Cooking od Julie Child? Její českou verzi chystá jedno brněnské nakladatelství a já byla při tom (česky zatím nevyšla). Vlastně ještě jsem.

celý článek…

Recenze: Život bez lepku - kuchařka pro pevné zdraví

Život bez lepku - obálka

Trápí vás potíže s koncentrací? Máte deprese a bolesti hlavy? Nebo trpíte alergií a nevysvětlitelnými kožními projevy? Za tím vším může být lepek. A pokud jste úplně fit, budiž vám inspirací alespoň recept na pečené batáty.

celý článek…

JEZTE ČESKY a makový koláč s povidly

Jezte česky - rok v naší kuchyni

Tuhle recenzi jsem si dlouho schovávala v šuplíku. Oprášit a publikovat, tři, dva, jedna, teď. Zrovna je totiž čas na ryze podzimní makový koláč, který jsem podle autorek pekla.

celý článek…

Škoda nevařit a olivová zmrzlina

Kuchařka Škoda nevařit

Vyměnili jsme si link, dlouho nic a hned potom vydal kuchařku. Martin Škoda učí (nejen) mládež, že vařit je zábava. Zkoušela jsem jeho zmrzlinu.

celý článek…