Bezinky dozrávají a za chvíli už na ně může být pozdě. Na Vysočině ještě jsou, tak honem, honem. S větrem o závod z nich uvařte sirup.
CELÝ ČLÁNEK S RECEPTEM NAJDETE NA MÉM NOVÉM WEBU. PROSÍM TUDY…
|
||||
Bezinkový sirup z plodůBezinky dozrávají a za chvíli už na ně může být pozdě. Na Vysočině ještě jsou, tak honem, honem. S větrem o závod z nich uvařte sirup.
CELÝ ČLÁNEK S RECEPTEM NAJDETE NA MÉM NOVÉM WEBU. PROSÍM TUDY…
9 komentářů k Bezinkový sirup z plodůKomentář |
||||
© 2024 Věra Strnadová Chcete-li převzít či šířit dále obsah tohoto webu pro výdělečné účely, napište mi a vyžádejte si prosím předem můj souhlas. Všechna doporučení v článcích uvedená vychází z mých osobních zkušeností a z použité literatury. Nejedná se o léčebné metody ani návody, jak se vypořádat s případnou nemocí. Aplikace uvedených rad záleží čistě na vašem osobním zvážení. Jakýkoliv projev nemoci či potíže, stejně jako kombinaci užívaných léků, bylinek a jídla doporučuji konzultovat s ošetřujícím lékařem. Powered by WordPress & Atahualpa |
Dobrý den Ivano, já bych cedila i tak. Ta semínka zrovna z bezinek právě nejsou žádoucí.
Dobrý den, mám vysokorychlostní mixér, který mi rozmixuje i zrníčka, takže z bobulí vzniká hutná tekutina. Když ji povařím potom dle Vašeho návodu, nemusím už tekutinu cedit? Jedná se mi především o zjednodušení práce, ale napadlo mě, jestli se vše necedí kůli jedovatosti semínek (která by třeba nepominula ani varem). Děkuji za odpověď
Pavlíno, vodu nechte vychládnout tak, aby nebyla vřelá. S hrncem si skrze vitamíny hlavu nelamte, to bychom nemohli v kovových hrncích vařit nic.
Dobrý večer,
ta převařená voda má být vychladlá,
nebo ji můžu nalít na bezinky hned,
jakmile „zavře“?
Nevadí vitamínům nerezový hrnec?
(stejně to v něm nakonec budu vařit, že?)
díky, pěkný večer
Jitko, tak to naprosto vůbec nevím. Ovšem sirup se dá vyrobit z ledasčeho… tak proč ne z černých rajčátek. Akorát já bych rajčata spíš viděla v nějaké slané úpravě – sušená, naložená?
Dobrý den, letos jsem sklidila malé černé rajčátka. Tato rostlina pochází z Uralu. Jestli jste se s touto rostlinou setkala, tak bych chtěla poradit, zda je možné z plodů vyrobit sirup. Děkuji za odpověď.
Hmmmm, bezinkový sirup miluju, ale ještě jsem ho nikdy nedělala. Budu muset vyzkoušet
Bezinky sem tam pustí bublinku, dostanou se téměř do varu a jsou v tomto stádiu chvíli, než se cukr rozpustí. To je myslím dostačující.
Sirup z květů taky není třeba vařit a vydrží v lednici i rok, takže v klidu. Jen je třeba pohlídat si sterilní láhve, jejich nahřátí před plněním a hlavně to, aby byly suché. Pro jistotu můžete na vršek sirupu kápnout alkohol. No a pak už jen skladovat v chladu.
Takze bezinky vlastne nevarite, neprojdou uplne varem. Staci to? A mate zkusenost, ze takova konzervace bude dostacujici? Letos uz jsem si trochu sirupu z bezinek vyrobila, pro jistotu ho sterilovala, a ted se chystam na dalsi varku treba podle vaseho receptu, ale chci se ujistit, ze to chapu spravne s tou konzervaci.