Prý se hodí do marinád na různé druhy mas, ale já vám jej nabídnu ve zmrzlině. Olej z hroznových jader postrčí jahodovou zmrzku o level výš. Nekecám.
První zásilku čerstvých jahod jsem dostala o víkendu od známých. Putovala v autě rodičů a voněla letně. Jenže počet letošních slunných hodin ani na jihu Slovenska nebyl zatím nic moc, takže co jahody nabraly na kráse, ztratily na sladkosti. Padlo na ně hodně cukru. To ale vůbec nevadí, protože stupeň sladkosti se právě ve zmrzlině dá lehce vyladit, že jo.
CELÝ ČLÁNEK S RECEPTEM NAJDETE NA MÉM NOVÉM WEBU. PROSÍM TUDY…
Budete potřebovat 150 ml jahodového pyré tedy asi 160 g rozmixovaných a oslazených jahod. Jako sladidlo můžete použít cukr, med nebo agávový sirup. Do oslazeného pyré přidejte 2 lžíce oleje z hroznových jader.
Škoda, že jsem neobjevila tento recept, když jsem nevěděla, co s čerstvýma jahodama