Tenhle recept letí netem jako šipka. Díky němu jsem si i já konečně doma vyrobila vlastní sýr. Bez sýřeniny, bez lisu a bez práce.
|
||||
Domácí tvarohový sýrTenhle recept letí netem jako šipka. Díky němu jsem si i já konečně doma vyrobila vlastní sýr. Bez sýřeniny, bez lisu a bez práce.
CELÝ ČLÁNEK S RECEPTEM NAJDETE NA MÉM NOVÉM WEBU. PROSÍM TUDY…25 komentářů k Domácí tvarohový sýrKomentář |
||||
© 2024 Věra Strnadová Chcete-li převzít či šířit dále obsah tohoto webu pro výdělečné účely, napište mi a vyžádejte si prosím předem můj souhlas. Všechna doporučení v článcích uvedená vychází z mých osobních zkušeností a z použité literatury. Nejedná se o léčebné metody ani návody, jak se vypořádat s případnou nemocí. Aplikace uvedených rad záleží čistě na vašem osobním zvážení. Jakýkoliv projev nemoci či potíže, stejně jako kombinaci užívaných léků, bylinek a jídla doporučuji konzultovat s ošetřujícím lékařem. Powered by WordPress & Atahualpa |
Dobrý den zkoušela jsem si taky udělat sýr doma,vydrží v lednici týden týden nevím jak u jiných,ale u mne asi ne dávám si svačinku a vydrží tak maximálně ještě hodinku,je to super věc nechat jen odkapat vodu s jogurtu a mít výbornou jakoby lučinu jsem nadšená,hezký den všem milovníkům sýra
Tak já nedávno koupila fermentor kuvings pro usnadnění práce. A vyplatilo se. Super mňamkové sýry.
Jé, děkuji za tip. Teď jsem náhodou objevila fenmentor kuvings. Nevíte někdo více info? Nebo nemáte ho?
Děkuji moc za super nápad! Je mi nepříjemná předsava pleny nebo utěrky (člověk nikdy neví, zda opravdu dokonale vymáchal veškeré zbytky pracího prášku)… Tak přemýšelím, zda by nešla nahradit třeba kávovým filtrem? Zkoušel to někdo?
Věro, já myslím, že moc jiný tento sýr oproti tomu Vašemu nebude. Půjde spíše o konzistenci, řekla bych, že s kysanou smetanou je sýr pevnější a pro účel krému do dortu zřejmě vhodnější. Ať se vydaří!
Zdravím,domácí Lučinu dělám velmi často.Dělám ji ze 2 velkých Selských jogurtů a 1 smetany + sůl (je mňamkózní ).Vy uvádíte k jogurtům zakysanou smetanu.Je to jiné? Ptám se,protože budu péct dort a zdobí se „tvarohovým sýrem smíchaným s tvarohem“.Hledala jsem „tvarohový sýr“ a vyskočila jste mi vy :).
Hezký den
Věra
Dobrý den, domácí sýr si doma vyrábím pravidelně a už celkem dlouho Také mě nebavilo při mé velké spotřebě neustále běhat do obchodu,nehledě na to,že ta domácí je rozhodně lepší. Já navíc ještě přidávám asi tak 80ml kvalitní čerstvé smetany na šlehání a solím himalájskou solí.
Výrobce LUČINY utře nos 😀
[…] Zase vaření já vím Ale musím se pochlubit co jsem objevila při brouzdání internetem. Objevila jsem krásný blog a na něm spoustu zajímavých receptů a tipů. Zatím jsem vyzkoušela dva. První je tvarohový sýr, vyrobený jednoduše doma. Takže kdo má rád Lučinu, nebo žervé, tak určitě vyzkoušejte domácí variantu. Recept najdete zde […]
Teď výrobce Lučiny utře úplně, recept šel i na Nově Já to spletla, dala jsem tam sladkou smetanu a vyšlo z toho pomazánkový máslo. Taky dobrý a doporučuju Jen co ho sníme, udělám to z kysaný.
Sýr jsem vyzkoušela, chutná i 3leté dcerce Vyzkoušeno (ač nerada, ale jiná doma nebyla) i se zakysanou smetanou doplněnou o škrob. I tak se sýr povedl. Příště dáme pozor na výběr smetany a budu mít hned i lepší svědomí 😉
Olča: šlo, pokud nebude nastavovaná škrobem. Takže čtěte info o složení…
Dobrý večer,mam dotaz šlo by použít lehčí zakysanou smetanu???S méne procenty??Díky
Tak dnes ráno jsem ho ochutnala- je luxusní:-) Chudák výrobce lučiny,přijde o dalšího pravidelného zákazníka. Díky za tento recept!!!
Paradicka!! Zahy se do nej pustim, uz se mi sbihaji sliny… Diky!
Svatavo,jistěže da,použijte jakoukoliv uterku,co ale není hustě tkana,aby mohla syrovatka odkapavat. Momentálně mám doma plinek dostatek,tak je to pro mě jednodušší
Dobrý den, a kde jste prosím vzali plinku ? Nedá se použít nějaká jiná látka ? Díky. SM
Ivo, obecně se sýry dochucují až po výrobě. Takže já bych se držela postupu, vyrobila sýr a pak jej ochutila… pažitkou, česnekem, čím je libo.
Musím se do něj taky hned pustit
Napadlo mě, jestli by se tímto postupem dal vyrobit nějaký sýr s příchutí – třeba přidáním pažitky nebo jiných bylinek nebo česneku?? Nenarušilo by to nějak proces „vzniku“ sýrové hmoty??
mňam!:) určitě musím nějaký domácí zkusit
Tak to je fajn, že chutná
To je perfektní tip, včera jsem si jednu várku vyrobila a chutná to výborně, hned jsme to zařadili do našich stálých receptů. Díky za výbornou inspiraci.
Skvělý recept. Výsledek je jemný a výborný. Mě z toho vyšlo dokonce 315 g. Kdybych měla velkou rodinu, tak vyrábím pořád. Ale v současné situaci bych to vždycky všechno snědla sama a kulatila se.
Ihneď po prečítaní som bežala do obchodu a idem sa do toho pustiť, snáď sa podarí aj mne taký pekný a dobrý syr
Já na tento recept ještě nenarazila. Bezva tip. Běžím pro suroviny a zkusím. Díky :)))