Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Domácí tvarohový sýr

Domácí tvarohový sýr

Tenhle recept letí netem jako šipka. Díky němu jsem si i já konečně doma vyrobila vlastní sýr. Bez sýřeniny, bez lisu a bez práce.

 

co-je-vyzivou

CELÝ ČLÁNEK S RECEPTEM NAJDETE NA MÉM NOVÉM WEBU. PROSÍM TUDY…

Domácí tvarohový sýr - výroba

25 komentářů k Domácí tvarohový sýr

  • avatar Marcela

    Dobrý den zkoušela jsem si taky udělat sýr doma,vydrží v lednici týden týden nevím jak u jiných,ale u mne asi ne dávám si svačinku a vydrží tak maximálně ještě hodinku,je to super věc nechat jen odkapat vodu s jogurtu a mít výbornou jakoby lučinu jsem nadšená,hezký den všem milovníkům sýra

  • avatar Ivva5

    Tak já nedávno koupila fermentor kuvings pro usnadnění práce. A vyplatilo se. Super mňamkové sýry.

  • avatar Denisa

    Jé, děkuji za tip. Teď jsem náhodou objevila fenmentor kuvings. Nevíte někdo více info? Nebo nemáte ho?

  • avatar Katka

    Děkuji moc za super nápad! :-) Je mi nepříjemná předsava pleny nebo utěrky (člověk nikdy neví, zda opravdu dokonale vymáchal veškeré zbytky pracího prášku)… Tak přemýšelím, zda by nešla nahradit třeba kávovým filtrem? Zkoušel to někdo?

  • Věro, já myslím, že moc jiný tento sýr oproti tomu Vašemu nebude. Půjde spíše o konzistenci, řekla bych, že s kysanou smetanou je sýr pevnější a pro účel krému do dortu zřejmě vhodnější. Ať se vydaří!

  • avatar Věra

    Zdravím,domácí Lučinu dělám velmi často.Dělám ji ze 2 velkých Selských jogurtů a 1 smetany + sůl (je mňamkózní :) ).Vy uvádíte k jogurtům zakysanou smetanu.Je to jiné? Ptám se,protože budu péct dort a zdobí se „tvarohovým sýrem smíchaným s tvarohem“.Hledala jsem „tvarohový sýr“ a vyskočila jste mi vy :).
    Hezký den :)
    Věra

  • avatar Marťa

    Dobrý den, domácí sýr si doma vyrábím pravidelně a už celkem dlouho :-) Také mě nebavilo při mé velké spotřebě neustále běhat do obchodu,nehledě na to,že ta domácí je rozhodně lepší. Já navíc ještě přidávám asi tak 80ml kvalitní čerstvé smetany na šlehání a solím himalájskou solí.

  • avatar Michal

    Výrobce LUČINY utře nos 😀

  • […] Zase vaření já vím Ale musím se pochlubit co jsem objevila při brouzdání internetem. Objevila jsem krásný blog a na něm spoustu zajímavých receptů a tipů. Zatím jsem vyzkoušela dva. První je tvarohový sýr, vyrobený jednoduše doma. Takže kdo má rád Lučinu, nebo žervé, tak určitě vyzkoušejte domácí variantu. Recept najdete zde […]

  • avatar Hanka

    Teď výrobce Lučiny utře úplně, recept šel i na Nově :-) Já to spletla, dala jsem tam sladkou smetanu a vyšlo z toho pomazánkový máslo. Taky dobrý a doporučuju :-) Jen co ho sníme, udělám to z kysaný.

  • avatar Markéta

    Sýr jsem vyzkoušela, chutná i 3leté dcerce :) Vyzkoušeno (ač nerada, ale jiná doma nebyla) i se zakysanou smetanou doplněnou o škrob. I tak se sýr povedl. Příště dáme pozor na výběr smetany a budu mít hned i lepší svědomí 😉

  • Olča: šlo, pokud nebude nastavovaná škrobem. Takže čtěte info o složení…

  • avatar Olča

    Dobrý večer,mam dotaz šlo by použít lehčí zakysanou smetanu???S méne procenty??Díky

  • avatar Markéta

    Tak dnes ráno jsem ho ochutnala- je luxusní:-) Chudák výrobce lučiny,přijde o dalšího pravidelného zákazníka. Díky za tento recept!!!

  • Paradicka!! Zahy se do nej pustim, uz se mi sbihaji sliny… Diky!

  • Svatavo,jistěže da,použijte jakoukoliv uterku,co ale není hustě tkana,aby mohla syrovatka odkapavat. Momentálně mám doma plinek dostatek,tak je to pro mě jednodušší :-)

  • avatar svatava

    Dobrý den, a kde jste prosím vzali plinku ? Nedá se použít nějaká jiná látka ? Díky. SM

  • Ivo, obecně se sýry dochucují až po výrobě. Takže já bych se držela postupu, vyrobila sýr a pak jej ochutila… pažitkou, česnekem, čím je libo.

  • avatar Iva

    Musím se do něj taky hned pustit :-)
    Napadlo mě, jestli by se tímto postupem dal vyrobit nějaký sýr s příchutí – třeba přidáním pažitky nebo jiných bylinek nebo česneku?? Nenarušilo by to nějak proces „vzniku“ sýrové hmoty??

  • mňam!:) určitě musím nějaký domácí zkusit

  • Tak to je fajn, že chutná :)

  • avatar Jitka

    To je perfektní tip, včera jsem si jednu várku vyrobila a chutná to výborně, hned jsme to zařadili do našich stálých receptů. Díky za výbornou inspiraci.

  • avatar Kristýna

    Skvělý recept. Výsledek je jemný a výborný. Mě z toho vyšlo dokonce 315 g. Kdybych měla velkou rodinu, tak vyrábím pořád. Ale v současné situaci bych to vždycky všechno snědla sama a kulatila se.

  • Ihneď po prečítaní som bežala do obchodu a idem sa do toho pustiť, snáď sa podarí aj mne taký pekný a dobrý syr :)

  • Já na tento recept ještě nenarazila. Bezva tip. Běžím pro suroviny a zkusím. Díky :)))

Komentář

  

  

  

Můžete použít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>