Říkáte si, tak triviální téma. Jenže vám povím, že i já sama stále zápasím se salátovým stínem minulosti. A proto je nutné si ty správné základy stále osvěžovat.
Přiznám se, octový nálev na salátu od maminky mi prostě chutná. To si nesu z dětství a když jsem u našich, vůbec mi to nevadí. Ale jakmile jsem u sebe doma, nemůžu lihový ocet ani cítit. To pak chystám ty dokonale křupavé lehce zálivkové zelené listy a užívám si jejich kombinace s vejci, krutony, slaninou, sýrem a všemožnou zeleninou, co je zrovna v sezóně.
Přišlo mi, že dát dohromady na papír salátové základy pro startující léto se bude hodit. Mně, vám a vůbec všem, co si potrpí na zelené listí.
Příště se můžete těšit na lilek, co jsem s ním chvíli sama zápasila a pak mu podlehla. V záloze jsou i další témata, ale neprozradím, počkejte si
* Co už vyšlo v Apetitu aneb Surovina po surovině *
Mohlo by vás zajímat:
Tuřínový závin | Chřestový koláč | Saláty z jedlého trávníku |
---|
Právě probíráme