Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Meruňkové knedlíky pro všechny jedlíky

Meruňkové knedlíky

Už jste si letos dali meruňkové knedle? Pěkně s tvarohem, hromadou cukru a polité máslem? Ještě ne? Tak to si pospěšte. Nezbývá moc času, než ze stromu spadne poslední meruňka. Poctivou českou knedlíkovou bombu jednou za rok nelze přece vynechat!

Knedlíky obecně nejsou zrovna dietní záležitostí. O zdravé výživě raději pomlčme. Jenže já si nemohla pomoct, abych se z nich nepokusila vykřesat alespoň záblesk zdravějšího lokálního oběda.

Ano, opět hraje roli celozrnná mouka, tmavý cukr a dědovo vejce. Na scéně můžete od domácího tvarohu společně s meruňkami z naší zahrádky očekávat strhující představení. A co víc, meruňky mají díky vysokému obsahu ß-karotenu posilující efekt na vlasy, nehty a pokožku. Ejhle, rázem máme z meruňkových knedlíků skoro zdravý oběd.

co-je-vyzivou

CELÝ ČLÁNEK S RECEPTEM NAJDETE NA MÉM NOVÉM WEBU. PROSÍM TUDY…

Meruňkové knedlíky

3 komentářů k Meruňkové knedlíky pro všechny jedlíky

  • Tak to radši ty meruňky, já borůvky nerada (holt i tací se najdou). Ale o víkendu jedeme k babičce, která vypěstuje snad cokoliv, tak ještě uvidíme, jaké budeme mít knedlíky, ale rozhodně je vyzkouším.

  • A nebo můžeš zkusit borůvky. Ještě teď jsou k mání vlastnoručním sběrem třeba na Vysočině :)

  • Jelikož jsem taky trochu blázen (okolí se domnívá, že trochu více) do zdravé vyživy, celozrnné knedlíčky opravdu vítám. Třtinový cukr a vajíčka od domácích slepiček by také byla, jen pro ty meruňky budu muset do obchodu nebo raději na trh :-)

Komentář

  

  

  

Můžete použít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>