Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Honzovky musí plavat

Honzovy buchty jako dort

Jak je ošidíte na tuku, budou raz dva tuhé a taky suché. Honzovy buchty v luxusním vydání právě tady hned teď.

Nebát se kynutého těsta mě naučila moje máma. Je to ona, kdo namá problém sázet suroviny na kynuté těsto od oka a proto je buchet pokaždé jiné množství, ale vždycky povedené. Tak jsem se přestala držet rozpisu a těsto vzniklo jaksi živelně. Honzovky jsem si nadělila k narozkám.

 chebdí na rozdíl od bezu černého není keř, nýbrž vytvrvalá bylina pouhé 1 až 2 m vysoká, nemá kůru a jeho květy jsou červenavě bílé.
co-je-vyzivou

CELÝ ČLÁNEK S RECEPTEM NAJDETE NA MÉM NOVÉM WEBU. PROSÍM TUDY…

Honzovy buchty

Těsto na Honzovy buchty

Honzovy buchty na plechu

31 komentářů k Honzovky musí plavat

  • avatar Nataša

    Včera jsem smažila koblihy, vzpomněla jsem si opravdu po letech, takže cvičně z půl kila mouky. Ani jsem se nestačila otočit, byly pryč. No a dneska tyhle buchty, říkala jsem si, že by konečně na tu snídani mohlo něco zůstat. Prý taková dobrota, to by byl hřích něco schovávat na snídani.Náplň dělám tvarohovo-povidlovou, dávala jsem do těsta sádlo a pak máslo s olejem.Vynikající!

  • avatar Dana

    výborné těsto,chutnalo mně i syrové,a to nemám kynuté buchty ráda, dobře se z něho dělá. Z toto samého těsta jsem udělala i pár buchtiček (manžel chtěl s krémem) a byly vynikající.Díky moc za recept!

  • avatar Šárka

    Výborný recept! Děkuji! :)

  • Tak jsem se poprve pustil do Honzovek. ( po 32 letech) Predtim jsem je pouze konzumoval z jinych receptu. Musim teda rict, ze tohle je naprosta senzace. Naprosto vyborny recept a hlavne ta chut je jedinecna. Lepsi jsem nejdl a hlavne doma jsem byl moc pochvalen Takze bych ti chtel touto cestou moc podekovat za super recept

  • Karlo, celozrnná nevadí, jen počítejte s tím, že těsto tolik nenakyne.

  • avatar KARLA

    Dobrý den,
    předem děkuji za receptík.
    Mám otázku, zda je velký problém, když jsem koupila špaldovou mouku celozrnou(jinou jsem v Kaufu nenašla).
    Děkuji za odpověď
    Karla

  • avatar Petra

    Nejlepší buchty, co jsem kdy měla … jiné těsto už dělat nebudu. Doma se po nich jen zaprášilo.

  • avatar Věra

    Dobry den celkové množství mléka je 200ml?

  • avatar Jana

    Luxusní! Z těstem se výborně pracuje, buchty jsou super i druhý den. Měla jsem na začátku zadělávání trochu strach, že je těsto moc tuhé, tak jsem přilila asi 50ml mléka a pak jsem to dohušťovala moukou:) Takže žádný strach, těsto vypadá ze začátku tuhé, ale je po zadělání super. Mezi buchtami jsem nechala cca 0,8cm místo, aby měly prostor kynout, po 20 minutách od poslední buchty položené na plech jsem dala do trouby na 30 minut a byly úžasně nadýchané a měkoučké. Nejlepší těsto na honzovky, co jsem kdy zkusila:)

  • Ale jo Mirko, proč ne

  • avatar Mirka

    Věrusko mužů dát jen polohrubou mouku?Jinak už se na ně chystám.Snad se podaří.

  • Lucie, a pochází ta štiplavost z těsta nebo spíše z náplně? U těsta mě napadá jedině to droždí – zkuste použít jinou značku.

  • avatar Lucie

    Dobrý den, recept jsem vyzkoušela a musím říct, že buchty jsou daleko lepší jak od babičky 😉 jediné co mi tam nesedí, je taková štíplavá chuť (nejspíš droždí) na jazyku. Nevíte čím by to mohlo být? Nejspíš jsem něco udělala špatně, ale nevím co. Děkuji moc.

  • avatar Kateřina

    Dobry den recept jsem vyzkousela,buchty jsou uzasne vlacne makovou napln jsem si delala podle sveho.super recept…..diky

  • avatar Ludmila

    Věruško,před chvilkou jsem je vyndala z trouby,voní na celý byt a jsou výborné,moc krásně napsaný resept.Krásný zbytek dne.

  • avatar Carolin

    Teda buchty upečeny! Zatím první várka s tvrohovo-pudingovou náplní a jsou teda luxusní! Ty další budou povidlové :) Fakt paráda!

  • Heleno, myslím, že ano :-)

  • avatar Helena

    Prosím vás, dají se udělat jen z polohrubé mouky?

  • Věrko ano, smícháte syrový mletý mák a povidla. Ale konec konců nejspíš lze i povidla namíchat do – jak říkáte – vařeného máku. Myslím, že by mělo fungovat oboje.

  • avatar Věra

    Prosím mám dotaz k náplni – znám makovou náplň z mletého vařeného máku. Tady se smíchá jen syrový mletý mák a povidla? Nebo se povidla vmíchají do hotové makové vařené náplně?
    Díky za odpověď.

  • avatar Dana

    Těsto jsem udělala z bezlepkové mouky a bezlaktózového mlíka,jsou super..namíchala jsem si ji ze 7mi mouk( kukuřičná, rýž., kuk. a bramb.škrob, pohank.,jahelná, guar)a použila jsem sušené kvasnice, vypadají a chutnají skvěle.. udělala jsem si ořechovou náplň , povidla, makovou a z bezlaktozového tvarohu.. díky za recept:)

  • avatar Mirka

    Právě mi kyne těsto, již na třetí buchty!!! Jsou naprosto luxusní, a to nemám ráda kynuté buchty, raději dávám přednost listovému těstu. Recept je perfektně popsaný. Díky za bezva recept!!! :)

  • Andreo, máslo bez problémů.

  • avatar Andrea

    Výborné buchty. Moc se povedly. Mám ještě dotaz. Šlo by sádlo/olej nahradit třeba máslem?

  • Martinko moje milá, rádo se stalo!

  • avatar Martina

    Věruško zlatá ! :-) Buchet plný pekáč jsem napekla, dle tvého mňamózního receptu ! Dala bych ochutnat, ale bohužel žádná už není !! Super recept a moc pěkně popsané. Perfektně se mi to dělalo :-)

    Moooooc děkuji

  • Díky za pěkný článek. Hned o víkendu se jím budu inspirovat a pokusí se překvapit rodinku.

  • Naďo, i mně tam chybí :) Díky za upozornění, už je tam. Samozřejmě špetku soli dávám, ale paní kuchařka ze školky sůl v receptu neměla…

  • avatar Naďa

    Milá Věruško, chybí mi v Honzovkách sůl, děkuji za počteníčko o olejích, zdravím Naďa

  • avatar Kamila

    Nádherné!!! Mám na ně děsnou chuť, tak snad na víkend budou 😉 Díky za recept!!!

Komentář

  

  

  

Můžete použít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>