Hu, už jsem tady zase, kývající na rozhlasovou nabídku. Paradoxně se tak zpoza pozice za počítačem plynule přesunu do pozice za mikrofonem. Tam si zkusím užít svých pět minut slávy, přičemž za počítač se budu vracet stále méně.
Chuť posouvat se dál mě nutí k nekonečné aktivitě, proč ne, když mě to baví. Tak se teď se mnou budete vídat nejen v časopise, ale i v rozhlase.
Před pár lety jsem si to už zkusila. Společně se Zdenkou Dufkovou vznikl pro Apetýt Toulavý jazýček. Pak na rubriku už nebyl prostor, já porodila, odešla z FoodLife, založila blog, psala recenze a dostala se až do Apetitu. A to vše proto, abych se teď obklikou vrátila zpět k rozhlasovému mikrofonu. Řádně nabitá dalšími cennými informacemi a taky chystající se znovu rodit Ale to mi nebrání v tom, abych nevymyslela potravinu měsíce, kterou pak každou sobotu posluchačům přiblížím. K tomu na veřejný pranýř vystavým vždy jeden svůj recept.
Od ledna popořádku
Leden
První na řadu přišel v lednu celer a má milá celerová remuláda, celerové placičky a celerová polévka.
Únor
V únoru byl tématem med a salát z červené řepy, jáhlová kaše a vepřové koleno na medu.
Březen
Březnem jsme se prošli s česnekem společně s těstovinami s česnekovo-citrónovou zálivkou, česnekovou pastou a pomazánkou z česneku medvědího.
Duben a květen
V dubnu jsem zvolila kopřivu a na květen se těšte na chřest.
Pořád mám trému (i když vše až do května je už natočené) a ve skrytu duše doufám ve shovívavost rozhlasových posluchačů. Vždyť právě veřejnoprávní posluchač je největší kritik. A tak mi držte palce a poslouchejte na jižní Moravě 106,5 FM nebo odkudkoliv na netu.
* Co už jsem probírala v rozhlase aneb Sezónní suroviny od ledna do prosince*
Mohlo by Vás zajímat:
Celerová polévka a sýrové muffiny | Zahřejte se: Masala chai | Mrkvové knedlíčky s riccotou a rukolou |
---|
Právě probíráme