Tece do bot STOP Jidlo mokne STOP Tlacime krevetu pod stanem STOP To voniii STOP Lodickyyy STOP Kafickooo STOP Prijdte, bude veselo STOP Nezapomente plastenku STOP
Když jsem v páteční poledne pod deštníkem přešlapovala před vstupem na PFF, počasí vypadalo – až na jednu drobnou přeháňku – ještě přijatelně. Dokonce svitlo i sluníčko. Návštěvníky do areálu pustili čtvrthodinku po dvanácté, Ambiente s Mandarin Oriental hned za branou s pohoštěním kmitali. Já si za rohem V Zátiší dala Svatojakubské mušle a testla sardinky v Café Imperial. Objevil se pan Cuketka a pár jeho čtenářů a do písku začalo pršet. Pak už jen lítaly deštníky, stany, talíře a my za nimi.
Ještě že tu byly lodě se střechou a kavárna v Muzeu u Karlova mostu. Odložit deštníky a osušit promoklé svršky se dá právě a jenom tam. Se schovkou ve stanu cooking show nebo na lodi Nepomuk se moc počítat nedá. Zvlášť, když ve stanu právě vaří populární Zdeněk Pohlreich a na Nepomuku probíhá do posledního místa obsazená degustace piva.
I přes zimu a nepřízeň počasí se jedlo, ochutnávalo, pilo a povídalo. Báječné byly kachním masem plněné jarní závitky a sago v Mandarin Oriental i obří krevety s dezerty u Kempinski. Moc mi nesedl tartar z hovězí svíčkové a kambaly u Závoje (na mě moc velké kousky syrového masa). Lákalo mě jehněčí kolínko v Café Imperial, ale nezbyl čas ani Grandy (chtěli za něj rovných osm). Hodně frčí lehké dezertíky – že jste čekali teplejší počasí 😉 – a u fresh baru s čerstvým ovocem a zeleninou by jistě bylo plno, nebýt toho podzimního počasí.
Postáli jsme pod stromy nad jídlem, párkrát propluli lodičkou, s harmonikářem za zády nasáli parádní atmosféru pražských Benátek, na dešti natočili kousek Pohlreichovy cooking show, nestihli pivní degustaci (to mě mrzííí) a místo ní zkoukli nepřehlednou přípravu jehněčí kýty Milana Hořejše.
„Gastronomická senzace v době krize“ se V Zátiší minula účinkem. Pane Hořejši, vážně považujete skoro třídenní přípravu (díky vývaru) za krizově snesitelnou? O podmínkách domácího vaření nemluvě. Pana Cuketku rozlítilo novozélandské jehněčí, kuchařův pomocník z lidu byl v klidu a Radek John s Ivo Dvořákem si komentátorsky notovali.
Prague Food Festival 2009 proprší, ale stejně to je fajn. Bez obav nazujte holínky, oblečte pláštěnky a vyrazte za největší gastronomickou smrští roku. Deštivou, větrnou, ale náramně chutnou!
A když narazíte na tenhle obrázek, vězte, že to právě updatuje živou reportáž z dění PFF na svých stránkách panC. Je na co se koukat!
Cuketko, Kytko (a další) bylo mi s váma fajn! Brzy naviděnou, třeba příští týden tady!
Bylo mile te videt, show Zdenka P. jsem shledl (pul tela na desti, pul tela ve stanu), prisla mi docela rozuma a v kontextu „krize“.
Bylo to dobre, nicmene rypnuti ohledne pocasi a vyberu mista v pomeru schovej se a najez se docela kulhalo, misto Zofin bylo o min 50% lepsi.
Dneska jsem moknul v lese, ale zítra snad zase vyrazím! Pár zajímavých kousků mi v pátek uniklo
Pěkný report a zajímavé postřehy, díky!