Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Páteční telegram z Prague Food Festival

Prague Food Festival 2009

Tece do bot STOP Jidlo mokne STOP Tlacime krevetu pod stanem STOP To voniii STOP Lodickyyy STOP Kafickooo STOP Prijdte, bude veselo STOP Nezapomente plastenku STOP

Když jsem v páteční poledne pod deštníkem přešlapovala před vstupem na PFF, počasí vypadalo – až na jednu drobnou přeháňku – ještě přijatelně. Dokonce svitlo i sluníčko. Návštěvníky do areálu pustili čtvrthodinku po dvanácté, Ambiente s Mandarin Oriental hned za branou s pohoštěním kmitali. Já si za rohem V Zátiší dala Svatojakubské mušle a testla sardinky v Café Imperial. Objevil se pan Cuketka a pár jeho čtenářů a do písku začalo pršet. Pak už jen lítaly deštníky, stany, talíře a my za nimi.

Karlův most

Ještě že tu byly lodě se střechou a kavárna v Muzeu u Karlova mostu. Odložit deštníky a osušit promoklé svršky se dá právě a jenom tam. Se schovkou ve stanu cooking show nebo na lodi Nepomuk se moc počítat nedá. Zvlášť, když ve stanu právě vaří populární Zdeněk Pohlreich a na Nepomuku probíhá do posledního místa obsazená degustace piva.

Mandarin Oriental

I přes zimu a nepřízeň počasí se jedlo, ochutnávalo, pilo a povídalo. Báječné byly kachním masem plněné jarní závitky a sago v Mandarin Oriental i obří krevety s dezerty u Kempinski. Moc mi nesedl tartar z hovězí svíčkové a kambaly u Závoje (na mě moc velké kousky syrového masa). Lákalo mě jehněčí kolínko v Café Imperial, ale nezbyl čas ani Grandy (chtěli za něj rovných osm). Hodně frčí lehké dezertíky – že jste čekali teplejší počasí 😉 – a u fresh baru s čerstvým ovocem a zeleninou by jistě bylo plno, nebýt toho podzimního počasí.

Jehněčí v Café Imperial

Sardinky v Café Imperial

Dezerty v Café Imperial

Kempinski Hybernská

Mušle Sv.Jakuba

Tartar z kachních prsou, hovězí svíčkové a kambaly

Dům vína U Závoje

Postáli jsme pod stromy nad jídlem, párkrát propluli lodičkou, s harmonikářem za zády nasáli parádní atmosféru pražských Benátek, na dešti natočili kousek Pohlreichovy cooking show, nestihli pivní degustaci (to mě mrzííí) a místo ní zkoukli nepřehlednou přípravu jehněčí kýty Milana Hořejše.

„Gastronomická senzace v době krize“ se V Zátiší minula účinkem. Pane Hořejši, vážně považujete skoro třídenní přípravu (díky vývaru) za krizově snesitelnou? O podmínkách domácího vaření nemluvě. Pana Cuketku rozlítilo novozélandské jehněčí, kuchařův pomocník z lidu byl v klidu a Radek John s Ivo Dvořákem si komentátorsky notovali.

Dezerty v Alcronu

Dezerty v Kempinski

Ústřice Nowaco

Prague Food Festival 2009 proprší, ale stejně to je fajn. Bez obav nazujte holínky, oblečte pláštěnky a vyrazte za největší gastronomickou smrští roku. Deštivou, větrnou, ale náramně chutnou!

PanC

A když narazíte na tenhle obrázek, vězte, že to právě updatuje živou reportáž z dění PFF na svých stránkách panC. Je na co se koukat!

Lodičky

Cuketko, Kytko (a další) bylo mi s váma fajn! Brzy naviděnou, třeba příští týden tady!

2 komentářů k Páteční telegram z Prague Food Festival

  • avatar Kuba

    Bylo mile te videt, show Zdenka P. jsem shledl (pul tela na desti, pul tela ve stanu), prisla mi docela rozuma a v kontextu „krize“.
    Bylo to dobre, nicmene rypnuti ohledne pocasi a vyberu mista v pomeru schovej se a najez se docela kulhalo, misto Zofin bylo o min 50% lepsi.

  • Dneska jsem moknul v lese, ale zítra snad zase vyrazím! :) Pár zajímavých kousků mi v pátek uniklo :)
    Pěkný report a zajímavé postřehy, díky!

Komentář

  

  

  

Můžete použít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>