Věruška na Facebooku


Nakupuji také na...


Blog běží, díky...

Filipíny obrazem

Filipíny, pohled z katamaránu

Už dávno jsem slibovala, že o tom napíšu. O tom, kde dělají pálenku z kokosů, kde si v kádi (vlastní rukou!) vyberete humra a v protější eatery vám jej připraví. O tom, kde jsem ochutnala ten nejšťavnatější kuřecí steak a nejpodivnější krabí specialitu. A o tom, že to po pár klicích na netu a letu přes půl světa můžete zažít taky.

Teď mám pocit, že se – i přes všechny ty sliby – k rozumnému článku nedostanu. Možná by však mohly posloužit jen obrázky. Kouknete se? Vezmu vás na báječnou dovolenou v báječných tropech, kde se snídá rýže, bílá je víc, nic nespěchá a pitná voda má hodnotu zlata.

Filipíny, aquafill v Manile

V hlavním městě Filipín, v Manile, narazíte téměř na každém rohu na aquafil. Tam vám doplní pure drinking water a hned vedle přidají něco do žaludku v eatery nebo kitchenette. Ty druhé jsou pro nás, relativně čistotné Evropany, obvykle odpuzující (vzhledem i pachem) a do jejich testování jsem odvahu neměla. Některé eatery můžou být slušnou volbou levnějšího fast foodu v duchu filipínské kuchyně. Takže polívka se nedefinovatelnými knedlíčky, ryba, rýže, rýže a zase rýže.

Jeepney v Manile

Hromadnou dopravou se jezdí v jeepney, to tu zůstalo po Američanech :) Všimněte si těch klimatizací na protější budově. Ujišťuji, že jsou potřeba, všechny.

Přístav na Filipínách

Po ostrovech se dostanete trajektem, místní cestují zásadně s krabicemi.

Obchod na ostrově Boracay

Až se přeplavíte na maličkatý Boracay (ten nelze přece vynechat), budete nakupovat v takových obchodech.

Trh na ostrově Boracay

A taky na místním trhu, maso…

Trh na ostrově Boracay

…mušle…

Trh na ostrově Boracay

…mořské potvory…

Trh na ostrově Boracay

…a zeleninu.

Trh na ostrově Boracay

Bude se vám to líbit. Ale vaše čichové receptory dostanou zabrat. Vidíte ten smrad?

Boracay pláž

Naberete sílu na pláži.

Boracay pláž

Necháte se okouzlit večerní siestou.

Obchody Boracay

A další den vyrázíte znovu do ulic. Je vám horko?

Boracay Puka beach

Zajdete si na další pláž a ve stínu relaxujete.

Manila ulice

Za pár dní už zase koukáte do ulic Manily, pak z okénka letadla a nakonec sedíte doma s notebookem na stole, teplou vodou v koupelně a svíčkovou v lednici. No není to paráda?

Komentář

  

  

  

Můžete použít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>